Νέα δεδομένα στην αγορά εμπορικής χρηματοδότησης από μη τραπεζικό οργανισμό

H αγορά εμπορικών χρηματοδοτήσεων έχει εισέλθει σε νέα εποχή με την δυναμική είσοδο στην αγορά της Eurivex Trade Finance Ltd, μιάς εταιρείας απεξαρτημένης από το τραπεζικό σύστημα του τόπου.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πλείστων προηγμένων οικονομιών, ο όμιλος Eurivex προχωρησε στην δημιουργία μίας ελκυστικής χρηματοδοτικής επιλογής, η οποία επιτρέπει στις εμπορικές επιχειρήσεις του τόπου να απεξαρτηθούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από την χρηματοδότησή τους από τις εμπορικές τράπεζες και να προστατευτούν από τις καταστροφικές συνέπειες μεγάλων επισφαλειών που από καιρό σε καιρό προξενούνται ως αποτέλεσμα των δυναμικών της αγοράς.

Η Eurivex Trade Finance Limited (www.eurivexfinance.com) είναι 100% θυγατρική της Eurivex Ltd, Κυπριακής Επενδυτικής Εταιρείας ελεγχόμενης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την εναλλακτική αυτή επιλογή χρηματοδότησης μπορούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με πίστωση μέχρι 120 μέρες. 

Σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην αγορά, η Eurivex Trade Finance Limited δεν απαιτεί προσωπικές εγγυήσεις ή εμπράγματες εξασφαλίσεις, όπως υποθήκες και κυμαινόμενη επιβάρυνση. Μοναδική εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι οι απαιτήσεις του προμηθευτή από τους πελάτες του.  
 

Η δυνατότητα και ο βαθμός άντλησης κεφαλαίου κίνησης μιας εταιρείας από την Eurivex εξαρτάται πρωτίστως από την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των χρεωστών της και ύστερα από τα δικά της οικονομικά στοιχεία.  Έτσι, ενώ μία επιχείρηση που δεν διαθέτει καλά οικονομικά στοιχεία και εξασφαλίσεις δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες, μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Eurivex αν η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των χρεωστών της είναι καλή.

Για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των εμπορικών πιστώσεων, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Euler Hermes, τον κορυφαίο οργανισμό εμπορικών ασφαλίσεων παγκοσμίως, ο οποίος παρέχει κάλυψη έναντι του πιστωτικού κινδύνου για τους χρεώστες που ο προμηθευτής θα επιλέξει.

Οι υπηρεσίες της Eurivex Trade Finance Ltd καλύπτουν τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς συναλλαγές, ακόμη και σε χώρες που οι εμπορικές τράπεζες δεν συνεργάζονται.

Για διεκπεραίωση των εργασιών της η Eurivex έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό το οποίο έχει βραβευτεί διεθνώς και το οποίο διασφαλίζει μοναδική εμπειρία στο χρήστη προσφέροντάς του ταχύτητα, ευεληξία, διαδραστικότητα και διαφάνεια.

Τόσο ο Σιαβάσπ Μποχτζαλιάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurivex Trade Finance Limited (ceo@eurivex.com), όσο και ο Άθως Κυρανίδης, Σύμβουλος της Eurivex Trade Finance Limited και Υπεύθυνος του Τμήματος Εμπορικών Χρηματοδοτήσεων (athos@eurivex.com), είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων για περαιτέρω ενημέρωση και απάντηση ερωτημάτων. 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας