Ελληνική Τράπεζα: Αυτούς τους πελάτες θα δανείζουμε

Με στόχο την επίτευξη των στρατηγικών της σχεδιασμών, η Ελληνιική Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της ως ένα ισχυρό τραπεζικό ίδρυμα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επενδυτών και των μετόχων της καθώς και της οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρει στην ενδιαμέση οικονομική έκθεση της για τα οικονομικά της αποτελέσματα.

 Όπως σημειώνει, η στρατηγική της Τράπεζας επικεντρώνεται σε δύο πτυχές:  τη μείωση του υψηλού επιπέδου των ΜΕΧ και τη στοχευμένη ανάπτυξη μέσω της προώθησης και ενίσχυσης των σχέσεων με τους πελάτες και νέου δανεισμού. «Η Τράπεζα προτίθεται να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο της στην στήριξη της εγχώριας οικονομίας διασφαλίζοντας παράλληλα την μετοχική της αξία, μέσω συνετών πολιτικών που συμβαδίζουν με το προφίλ κινδύνου της Τράπεζας. Παράλληλα, η Τράπεζα επανατοποθετεί τη στρατηγική της για τον Τομέα Διεθνούς Τραπεζικής, αντικατοπτρίζοντας το μεταβαλλόμενο κανονιστικό περιβάλλον με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Η στρατηγική της Τράπεζας, περιλαμβάνει επίσης την εξέλιξη στην τεχνολογία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και της απλούστευσης των διαδικασιών και διεργασιών», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά στην απόκτηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας αναμένεται σύμφωνα με την Ελληνική να επιταχύνει την στρατηγική της  για ανάπτυξη και ενίσχυση των δραστηριοτήτων της σε όλη την Κύπρο με μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση και αναμένεται να βελτιώσει το χρηματοοικονομικό της προφίλ. «Σε συνέχεια της Απόκτησης, η Τράπεζα έχει ως στόχο τη διατήρηση του πρωταγωνιστικού της ρόλου για τη στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας, υποστηρίζοντας τις αξιόχρεες κυπριακές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά παρέχοντας μια ολοκληρωμένη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών. Η περίμετρος της Απόκτησης είναι συμπληρωματική του υφιστάμενου επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας, διαφοροποιώντας το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της, που εστιάζεται σε επιχειρήσεις, ώστε να εδραιώσει την παρουσία της στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Η Τράπεζα αναμένει να επιτύχει σημαντικές συνέργειες μετά από την απόκτηση, αντανακλώντας τα συμπληρωματικά χαρακτηριστικά των δύο επιχειρηματικών μοντέλων», αναφέρει. 

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι διατηρεί επαρκή ρευστότητα μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης, επιτρέποντάς της να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας, με κύριο στόχο την οργανική ανάπτυξη. «Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την απόκτηση, η επικέντρωση για νέο δανεισμό θα συνεχίσει να είναι σε εταιρείες που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της χώρας, όπως στους τομείς λιανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, μεταποίησης και τουρισμού. Παράλληλα, οι χορηγήσεις στον ιδιωτικό τομέα επικεντρώνονται στα στεγαστικά δάνεια, σε μικρά δάνεια σε νέους πελάτες και στη στήριξη υφιστάμενων πελατών που θεωρούνται βιώσιμοι.  Μέσω της απόκτησης, η Τράπεζα  συνεχίζει την εφαρμογή του στρατηγικού της πλάνου. Συγχρόνως, παρά τις προκλήσεις του λειτουργικού περιβάλλοντος, η Τράπεζα θα συνεχίσει να μετατρέπει τις εξελίξεις σε ευκαιρίες», καταλήγει.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)