Ελληνική: Οι 18 υποψήφιοι για το ΔΣ

Η επανεκλογή 11 συμβούλων και 7 νέων θα τεθεί ενώπιον της 45ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Πιο κάτω ακολουθούν οι 11 που προσφέρονται για επανεκλογή:

Stephen John Albutt (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1968. Αποφοίτησε από το Wesley College στο Perth της Αυστραλίας και σπούδασε Εμπορικά (Bachelor of Commerce) στο University of Western Australia. Είναι Εγκεκριμένος Λογιστής – Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales από το 1994.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 στο διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Arthur Andersen στο Perth. Αργότερα τον ίδιο χρόνο μετακινήθηκε στο Λονδίνο στον Τομέα Financial Markets της Andersen, όπου ανέλαβε ελεγκτική και συμβουλευτική εργασία για διάφορους πελάτες. Το 1996 εργοδοτήθηκε από την επενδυτική τράπεζα BZW στο Λονδίνο και το Τόκυο, ως Διευθυντής Finance Global Projects πριν μετακινηθεί στους J Henry Schroder στο Λονδίνο το 1997 ως Διευθυντής στην Ομάδα Δομημένων Προϊόντων. Το 2000, μετά την εξαγορά των J Henry Schroder από την Citi, εντάχθηκε στην Citigroup Global Markets στο Λονδίνο στην Ομάδα των Corporate Equity Derivatives, όπου εγκαθίδρυσε το European margin loan business και το synthetic convertible business. Το 2007 εργοδοτήθηκε από τη Morgan Stanley στο Hong Kong, ως Executive Director / Head of Structured Equity, εγκαθιδρύοντας την Ομάδα Structured Equity της Επενδυτικής Τραπεζικής Ασίας της Morgan. Ακολούθως, το 2010, εντάχθηκε στη Citigroup Global Markets στο Hong Kong ως Co-Head of Equity Structured Solutions, Asia Pacific, όπου εγκαθίδρυσε το Citi’s structured equity franchise στην Ασία. Επέστρεψε στην Αγγλία το 2014 για να ασχοληθεί με προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 21 Σεπτεμβρίου 2016. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Youssef A. Nasr (Πρόεδρος ΔΣ)
Ο κ. Youssef A. Nasr είναι Αμερικανός πολίτης, γεννημένος το 1954 στο Λίβανο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, απ’ όπου απέκτησε τίτλους BA και MA στα Μαθηματικά & Οικονομικά και στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ απ’ όπου απέκτησε MBA.

Ο κ. Y. A. Nasr έχει εκτενή τραπεζική εμπειρία στον Όμιλο HSBC. Εντάχθηκε στον Όμιλο HSBC το 1976 και αφυπηρέτησε το 2010 έχοντας υπηρετήσει ως Πρόεδρος αλλά και σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Τορόντο, Βανκούβερ, Σάο Πάολο και Ντουμπάι. Από το 1997 έως το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC Καναδά και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC ΗΠΑ και της HSBC Βορείου Αμερικής. Από το 2003 έως το 2006 ήταν Πρόεδρος της HSBC Βραζιλίας και Γενικός Διευθυντής Ομίλου της HSBC Νοτίου Αμερικής. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κ. Y. A. Nasr διδάσκει στο πρόγραμμα Executive MBA του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και ασχολείται και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μέχρι το 2017 συμμετείχε στη διδασκαλία του προγράμματος FIDE, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας, για την επιμόρφωση Διοικητικών Συμβούλων Xρηματοπιστωτικών Iδρυμάτων στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων, τη στρατηγική και ηγετικές ικανότητες.

Ο κ. Y. A. Nasr είναι σήμερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metin Mitchell & Company, μιας εταιρείας εξευρέσεως εκτελεστικών στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Ντουμπάι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Brookfield Asset Management, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση πέραν των 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Συμμετέχει επίσης με διάφορες ιδιότητες σε άλλους οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Εκλέγηκε Μέλος και ακολούθως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 11 Ιουλίου 2018. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.


Ειρένα Γεωργιάδου (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
H Ειρένα Γεωργιάδου γεννήθηκε στη Λευκωσία (Κύπρος) το 1976.

Υπηρέτησε στη θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας Κύπρου, έχοντας διοριστεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το Μάρτιο του 2014.

Διετέλεσε, επίσης, Σύμβουλος και Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών.

Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Σπούδασε Πολιτικά και Οικονομικά (BSc - 1998) στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι Εγκεκριμένη Λογιστής (ACA - 2001) και Corporate Financier (CF - 2006) από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ΙCAEW). Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1988-95).

Είναι επίσης μη-Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος στο Cyprus International Institute of Management Limited (CIIM), στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και στο HFC “Hope for Children” CRC Policy Center.

Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014 και διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας για την περίοδο από 8 Ιουλίου 2014 μέχρι 24 Μαΐου 2017. Επανεκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας στις 24 Μαΐου 2017. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ενσωμάτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Μέλος των Επιτροπών Ελέγχου και Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

David Whalen Bonanno (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1981 στο Glen Cove της Νέας Υόρκης. Σπούδασε Ψυχολογία (B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στους Οικονομικούς Συμβούλους Rothschild Inc. ως Analyst – Restructuring Group και ακολούθως από το 2006 εργάστηκε στην ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Cerberus Capital Management L.P. ως Associate – Private Equity and Distressed Investment Group. Το 2008 ανέλαβε ως Managing Director του Επενδυτικού Ταμείου Third Point LLC. Είναι υπεύθυνος για τις μακροχρόνιες μετοχικές επενδύσεις του Third Point Hellenic Recovery Fund στην Ελλάδα και την Κύπρο και των επενδύσεων της Third Point στον τομέα της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας.

Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014. Είναι Μέλος των Επιτροπών Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης και Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Είναι επίσης μη-εκτελεστικός Διευθυντής της Social Finance, Inc. και της Energean Oil & Gas Plc και εκτελεστικός Διευθυντής της Far Point Acquisition Corporation

Ιωάννης Α. Μάτσης (Εκτελεστικός ΔΣ / ΑΕΔ) προτείνεται ως εκτελεστικός σύμβουλος
Γεννήθηκε το 1969. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και σπούδασε Χημική Μηχανική (B.A., M.Eng.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ του 2008 και Απριλίου 2017 διετέλεσε Συνεταίρος της Point Nine Ltd, την οποία συν-ίδρυσε το 2008. Η Point Nine Ltd προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά λογισμικά προγράμματα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεταξύ του 1994 και 2008, εργάστηκε στο Λονδίνο. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Δομημένων Συναλλαγών στη Mizuho International plc από το Μάιο 2003 μέχρι το Μάρτιο 2008, όπου δημιούργησε και διεύθυνε την ομάδα για τη δόμηση και τη συναλλαγή πιστωτικών, επιτοκιακών και συναλλαγματικών παραγώγων. Μεταξύ Ιουνίου 1997 και Μαΐου 2003, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Πιστωτικών Παραγώγων στην ING Barings. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 1996 και Ιουνίου 1997, ήταν Αντιπρόεδρος, Ομάδα Δομημένων Προϊόντων στην Chase Manhattan. Ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο 1994 στην ING Barings.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Μέλος της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Διορίστηκε Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου στις 24 Απριλίου 2017.

Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου (προτείνεται ως μη εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1972. Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Κύκκου στη Λευκωσία και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι Εγκεκριμένη Λογιστής – Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Άρχισε την καριέρα της στο διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Arthur Andersen στο Λονδίνο και στη Βοστώνη, όπου εργάστηκε για έξι χρόνια στις Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικών Αγορών και Διαχείρισης Επενδύσεων αντίστοιχα. Το πελατολόγιό της περιλάμβανε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο διεθνή Οίκο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Thomson Financial Bankwatch (αγοράστηκε από τη Fitch Ratings) ως Αντιπρόεδρος και ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση τραπεζών και τραπεζικών συστημάτων στη Ρωσία, Νότια Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

Το 1999 ανέλαβε Διευθύντρια Υπηρεσίας Επενδυτικών Σχέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως Διευθύντρια Υπηρεσίας Στρατηγικής Ομίλου. Το 2012 ιδιώτευσε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες της στο Υπουργείο Οικονομικών σε τραπεζικά θέματα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup το Μάρτιο του 2013. Υπηρέτησε ως μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Από τα τέλη Νοεμβρίου 2013 εργάζεται στη Wargaming Group Ltd και έχει υπηρετήσει σε ευρύ φάσμα θέσεων. Σήμερα διατελεί Chief of Staff του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Είναι Μέλος των Επιτροπών Ελέγχου και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Δρ. Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1962. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Colorado, Denver (B.Sc.) και στο National University, San Diego (M.B.A. in Financial Management) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατέχει Διδακτορικό Τίτλο (Ph.D.) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Middlesex (Ηνωμένο Βασίλειο).

Διετέλεσε Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων δημοσίων εταιρειών και Μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (2011-2013). Από το 1989 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Cyprus College / European University. Έχει επίσης υπηρετήσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις στο προαναφερθέν ίδρυμα και το 2007 διορίστηκε Διευθυντής Διοίκησης και Προσωπικού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες έρευνες και άλλα προγράμματα που έτυχαν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και τοπικούς φορείς. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 διετέλεσε Chief Operating Officer για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική των Laureate International Universities.

Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014 και διορίστηκε Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος στις 27 Ιανουαρίου 2015. Από τις 24 Μαΐου 2017 μέχρι τις 11 Ιουλίου 2018 εκπλήρωνε τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Μέλος της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Andrew Charles Wynn (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1955 στην Αγγλία. Fellow of the Chartered Institute of Management Accountants (1994), Chartered Global Management Accountant (2012), κάτοχος του Securities Institute Certificate in Corporate Finance (2003).

Στην περισσότερα από σαράντα χρόνια καριέρα του υπηρέτησε ως Μέλος περισσότερων από τριάντα Διοικητικών Συμβουλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων θέσεων Προέδρου και Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή (ΑΕΔ), με την πλειοψηφία σε λιανικές, μικρομεσαίες και εταιρικές χρηματοοικονομικές εταιρείες και επίσης μεγάλες κτηματομεσιτικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 αναλαμβάνοντας ελεγκτικά / λογιστικά καθήκοντα στην Αμερικανική εταιρεία Avery Label και τη Βρετανική κρατική επιχείρηση Remploy.

Από το 1977 μέχρι το 1995 εργάστηκε στη Security Pacific Holdings, ένα χρηματοδοτικό όμιλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει στο Η.Β. μία εγκεκριμένη Τράπεζα και επτά άλλες λιανικές, μικρομεσαίες και εταιρικές χρηματοδοτικές επιχειρήσεις. Διορίστηκε Πρόεδρος του Ομίλου και ΑΕΔ το 1991.

Το 1996 εργοδοτήθηκε από τη Nomura International Principal Finance Group με βάση το Λονδίνο, υπεύθυνος για στρατηγικό και λειτουργικό έλεγχο των ιδιόκτητων επιχειρήσεών της.

Εντάχθηκε στην Credit Suisse First Boston Principal Transactions Group στο Λονδίνο το 1998, ως Vice President υπεύθυνος για στρατηγική ανάπτυξη / εκτέλεση και έλεγχο της λειτουργίας των χρηματοοικονομικών και κτηματομεσιτικών επιχειρήσεών της.

Το 2002 μετακινήθηκε στην Dresdner Kleinwort Principal Finance Group στο Λονδίνο, ως Director ηγούμενος μεγάλων / πολύπλοκων συναλλαγών και ενδυναμώνοντας το δανεισμό της στον τομέα της υγείας.

Το 2004 εντάχθηκε στον όμιλο Lehman Brothers European Structured Finance Group στο Λονδίνο, ως Director / Chief Risk Officer, υπεύθυνος κινδύνων για λιανικές, μικρομεσαίες και εταιρικές χρηματοδοτικές επιχειρήσεις και μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) σε όλη την Ευρώπη.

Διορίστηκε το 2008 Director Risk and Liabilities στην AnaCap Financial Partners, μία εταιρεία Ιδιωτικών Κεφαλαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία επικεντρώνεται σε Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ανάκτηση / εξυπηρέτηση ΜΕΔ.

Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και ΑΕΔ της Clipper Consulting με βάση το Λονδίνο, μίας συμβουλευτικής εταιρείας θεμάτων διαχείρισης κινδύνων σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ΜΕΔ με πελάτες που περιλαμβάνουν τράπεζες και εταιρείες Ιδιωτικών Κεφαλαίων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 19 Φεβρουαρίου 2016. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Μέλος της Επιτροπής Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Δημήτριος Ευσταθίου (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1970 στη Λευκωσία. Σπούδασε B.Eng. σε Information Systems Engineering στο Imperial College London. Είναι κάτοχος Master of Business Administration (MBA) από το London Business School, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1993 στη London Forfaiting Company PLC - ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με βάση το Λονδίνο - όπου εργάστηκε μέχρι το 2001. Κατείχε τις θέσεις του Associate Director στο Λονδίνο και Managing Director στο γραφείο του Χονγκ Κονγκ.

Από το 2003 έως το 2007, εργάστηκε στη Morgan Stanley, στο Λονδίνο, ως Proprietary Trader -Head of CEEMEA proprietary trading - Fixed Income Division. Το 2008 εντάχθηκε στην Argo Capital Management Ltd, στο Λονδίνο, ως hedge fund manager που εξειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές, ως Portfolio Manager. Από το 2010 έως το 2013 εργάστηκε στην RBS Global Banking & Markets, στο Λονδίνο, (τώρα Natwest Markets) ως Head of Research & Strategy - Central and Eastern Europe, Middle East, Africa (CEEMEA) καλύπτοντας συναλλάγματα, δανεισμό (credit) και επιτόκια. Το 2013 εντάχθηκε στην ICBC Standard Bank Plc, στο Λονδίνο, ως Head of Trading Strategy.

Από το Μάρτιο του 2016 είναι Διοικητικός Σύμβουλος και Chief Investment Officer (ιδρυτής και κύριος μέτοχος) της Blue Diagonal Capital Ltd, Κύπρος, μίας εποπτευόμενης εναλλακτικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (AIFM), η οποία ειδικεύεται σε αναδυόμενες αγορές.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 29 Μαΐου 2017. Είναι Μέλος των Επιτροπών Διαχείρισης Κινδύνων και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι επίσης μη-εκτελεστικός Διευθυντής της Hellenic Alico Life Insurance Company Ltd, της Sorex Properties Ltd, H.B. και του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Lars Kramer (Εκτελεστικός ΔΣ / Ανώτατος Οικονομικός Δ/ντής) προτείνεται ως εκτελεστικός σύμβουλος
Γεννήθηκε το 1967 στη Γερμανία. Είναι κάτοχος Πτυχίου B.Sc. Accounting από το University of South Africa και κατέχει μεταπτυχιακό Business Administration-Finance, Markets and Strategy από το University of Cape Town.

Μεταξύ 2012 και Μαρτίου 2017 διετέλεσε Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής της ING Wholesale Bank. Ξεκίνησε στον όμιλο ING Group το 1997 και για περίοδο δύο δεκαετιών κατείχε διάφορες θέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, με βάση το Λονδίνο, Χόνγκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη και Ολλανδία, περιλαμβανομένων των θέσεων του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ING Retail Banking Direct & International (μεταξύ 2010 - 2012), του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ING Direct (μεταξύ 2008 - 2010) και του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ING Wholesale Asia (μεταξύ 2003 - 2008). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην PwC στη Νότια Αφρική, όπου και απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του Ορκωτού Λογιστή.

Διορίστηκε Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας στις 3 Απριλίου 2017 και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 10 Ιουλίου 2017.
 

Kristofer Richard Kraus (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1970 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc. with Majors in Multinational Management and Finance) στο Wharton School, University of Pennsylvania στις Η.Π.Α.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 στην Credit Suisse First Boston, με βάση τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια των έντεκα χρόνων του στην επενδυτική τράπεζα, επικεντρώθηκε σε fixed income structuring and trading, με τα προϊόντα να περιλαμβάνουν εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, τίτλους που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία και  δομημένα προϊόντα.  Από το 2003 μέχρι το Μάιο του 2005, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και συν-επικεφαλής του Global CLO/CDO Group.

Από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Barclays Capital στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας την αναμόρφωση του structuring group και επεκτείνοντας το έτσι ώστε να περιλαμβάνει agency και proprietary trading, capital raising και quantitative analytics.

Από τον Ιούνιο του 2010, είναι στην Pacific Investment Management Company (PIMCO): Μέχρι το 2013 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Financial Institutions Advisory, με βάση τη Νέα Υόρκη, επικεφαλής ομάδων asset specialists που συμβουλεύουν πάνω σε bespoke restructuring και έργα αποτίμησης ισολογισμού για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ρυθμιστικούς οργανισμούς. Από το 2014 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Portfolio Management, εστιάζοντας σε Ευρωπαϊκές επενδυτικές στρατηγικές για τα εναλλακτικά ταμεία της PIMCO (με βάση το Λονδίνο από το Σεπτέμβριο του 2016).

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 19 Ιουνίου 2019.


Παράλληλα προτείνεται η ε​​​​​​κλογή των ακολούθων προσώπων στο αξίωμα του συμβούλου της Τράπεζας, με ξεχωριστή ψηφοφορία:

Zion Bahloul (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος),
Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτική Επιστήμη (B.A. – χωρίς αποφοίτηση) στο Πανεπιστήμιο της Χάιφας και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Tελ Αβίβ στο Ισραήλ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1982 στην Τράπεζα Bank Leumi Le’Israel Ltd στο Tελ Αβίβ (Διεθνές Εμπόριο / Επιχειρηματική Τραπεζική) και στη Νέα Υόρκη (Επιχειρηματικός Δανεισμός, 1987- 1989). Αποχώρησε το 1999 για να ενταχθεί στην Τράπεζα Investec Bank (Israel) Ltd σαν Επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρηματικής Τραπεζικής μέχρι το 2002. Από το 2004 μέχρι το 2015 ήταν Επικεφαλής της Επιτροπής Επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων της Dan Transportation. Υπήρξε επίσης ειδικός σύμβουλος της Επιτροπής Επένδυσης Χρέους της Prizma Capital (2008-2009) και ιδιοκτήτης της Commitment-IR Ltd (2004-2009), μιας συμβουλευτικής εταιρείας στην επικοινωνιακή στρατηγική εισηγμένων εταιρειών με τους επενδυτές τους. Από το 2002 είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Commitment Planning and Advisory Services Ltd, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάλυση και διαχείριση χρηματοοικονομικών και πιστωτικών κινδύνων η οποία συμβουλεύει, ανάμεσα σε άλλους οργανισμούς, αριθμό χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβανομένων ταμείων συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων, επενδυτικών ομίλων και ασφαλιστικών εταιρειών γενικού κλάδου, για διαχείριση χρεών και πιστωτικών κινδύνων και τους προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης και έρευνας χρεών. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμού εταιρειών στο παρελθόν και στο παρόν. 

John Charles Crystal (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Agricultural Business (B.S.) στο Πανεπιστήμιο Iowa State University και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στην οικογενειακή φάρμα στην Iowa, Η.Π.Α. Το 1984, εντάχθηκε στην εταιρεία Norwest Corporation στη Minnesota σαν Associate. Από το 1985 μέχρι το 1993, ήταν Associate μετά Vice President και μετά Managing Director των εταιρειών Bankers Trust Company / BT Securities στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Το 1993, εντάχθηκε στις εταιρείες Credit Suisse First Boston / Credit Suisse Financial Products σαν Managing Director, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Το 2003, εντάχθηκε στην Credit Suisse Asset Management στη Νέα Υόρκη σαν Managing Director. Από το 2005 μέχρι το 2008, ήταν στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων DiMaio Ahmad Capital (ιδρυτής συνέταιρος) στη Νέα Υόρκη και από το 2009 μέχρι το 2012, στην εταιρεία Bent Gate Advisors, LLC. (ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος) στο New Jersey, η οποία παρέχει συμβουλές στρατηγικής και αναδιαρθρώσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Από το 2013, είναι Διοικητικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της The Bancorp, Inc. και της The Bancorp Bank. Από το 2015 μέχρι το 2016, ανέλαβε σαν Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος της The Bancorp, Inc., εστιάζοντας στην ανάπτυξη και εφαρμογή διορθωτικών κανονιστικών σχεδίων δράσης, στη δημιουργία και εφαρμογή επιχειρηματικής πλατφόρμας διαχείρισης κινδύνων, στην ανάπτυξη και εκτέλεση ενός μακροπρόθεσμου κεφαλαιακού σχεδίου και στην έξοδο από μη βασικές επιχειρήσεις. Ανεξάρτητο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμού χρηματοοικονομικών και επενδυτικών εταιρειών / ταμείων στο παρελθόν και στο παρόν.

Marco Comastri (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε Μηχανολογική Μηχανική (Πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Italimpianti στην Ιταλία. Το 1987, εντάχθηκε στην IBM Ιταλίας, όπου εργάστηκε μέχρι το 1996 ως Μηχανικός Συστημάτων, Αντιπρόσωπος Πωλήσεων, Chief of Staff του Γενικού Διευθυντή Χώρας και Διευθυντής Καταστήματος Πωλήσεων σε Ασφαλιστικές Εταιρείες. Από το 1997 μέχρι το 2003, εντάχθηκε στην IBM EMEA, με βάση το Παρίσι, τη Βιέννη και το Μιλάνο, ως Διοικητικός Σύμβουλος Λογισμικών και ακολούθως Αντιπρόεδρος Λογισμικών / Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Τεχνολογίας. Το 2003, έγινε Διευθυντής Χώρας της Microsoft Ιταλίας πριν μετακινηθεί στην Τουρκία το 2007, για να ενταχθεί στη Microsoft MEA ως Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Υπηρεσιών. Το 2010-11, διετέλεσε για σχεδόν ένα χρόνο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Postecom, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στα Ιταλικά Ταχυδρομεία. Στο τέλος του 2011, εντάχθηκε στη CA Technologies ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Περιοχής EMEA, με βάση την Ελβετία. Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Broadcom, αποχώρησε από την τελευταία και από τον Απρίλιο του 2019 συμβουλεύει μία μεγάλη εταιρεία Ιδιωτικών Κεφαλαίων για θέματα δέουσας επιμέλειας.

Ιωάννης Γεωργούλας (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1979. Σπούδασε Business Information Systems (B.Sc.) στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire (Ελλάδα) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατέχει επίσης Diploma of Higher Education in Computer Sciences από το Πανεπιστήμιο Portsmouth (Η.Β.), Postgraduate Diploma in Business Administration από το Πανεπιστήμιο Kingston (Η.Β.). Είναι πιστοποιημένος Διευθυντής (Certified Director -IDP-C) από το INSEAD, κάτοχος του INSEAD Certificate in Corporate Governance [International Directors Banking Programme]. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001, ιδρύοντας τη Starsound Records στην Ελλάδα, μια διεθνή εταιρεία διανομής και διαχείρισης media. Το 2006, εντάχθηκε στη Wizworks V. Karamichalos & Co L.P, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην οργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, δημόσιες σχέσεις, νέες εκστρατείες μέσων επικοινωνίας, προώθηση πωλήσεων και άμεσο μάρκετινγκ, ως συνέταιρος περιορισμένης ευθύνης. Το 2010, ίδρυσε τη Way Out Communications Ltd, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και συμβουλών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, στρατηγική, εταιρική διακυβέρνηση και υπηρεσίες πληροφοριών σε πολυεθνικές εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η Way Out Communications Ltd είναι ο αποκλειστικός σύμβουλος των “The Economist Events” και της έκδοσης “The World in…” στην Κύπρο. Από το 2010 μέχρι το 2018 ο κ. Γεωργούλας ήταν ο Γενικός Διευθυντής στην Κύπρο και από τον Ιανουάριο του 2019, είναι ο Ανώτερος Σύμβουλος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη των “The Economist Events”. Διετέλεσε Μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Φεβρουάριος 2017 – Ιούνιος 2019). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου / Συμβουλευτικού Συμβουλίου αριθμού εταιρειών / μη κερδοσκοπικών οργανισμών / δεξαμενών σκέψης στο παρελθόν και στο παρόν. Το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο International Visitor Leadership Program του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Μάριος Μαραθεύτης (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc.) και Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά (M.Sc.) στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 σαν Λειτουργός Δανειοδοτήσεων στην Alpha Bank (Cyprus) Ltd. Το 2002, εντάχθηκε στη Standard Chartered Bank στο Λονδίνο σαν Senior FX Strategist μέχρι το 2007, όταν μετακόμισε στο Ντουμπάι ως Head MENA Research, κτίζοντας την Ερευνητική ομάδα για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, και ακολούθως το 2010 ως Head of Research West, υπεύθυνος για όλη την έρευνα και τους αναλυτές στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2012, έγινε Chief Economist της Standard Chartered Bank, με βάση το Ντουμπάι, υπεύθυνος για την “εσωτερική άποψη” πάνω σε οικονομικά, χρηματοοικονομικές αγορές και γεωπολιτικά. Ήταν ανώτερος διευθύνων σύμβουλος και μέλος της ομάδας Global Leadership της τράπεζας, εργαζόμενος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο πάνω στη στρατηγική του ομίλου. Από το 2015 μέχρι το 2018, ήταν επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γερμανικής δεξαμενής σκέψης Stern Stewart Institute. Από το 2018, είναι Ανώτατος Οικονομικός Σύμβουλος για την Governance Creed στο Ντουμπάι. Η εταιρεία εργάζεται με ανώτατα διευθυντικά στελέχη και διοικητικά συμβούλια και ειδικεύεται σε θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και κινδύνων.

Κυριακή Πηλιά (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Μαθηματικά (Εφαρμοσμένα) (B.Sc.) και Μαθηματικά (Στατιστική) (M.Sc. – σε αναμονή της διατριβής) στο Πανεπιστήμιο του Memphis στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 σαν Καθηγήτρια Μαθηματικών και ακολούθως σαν University Graduate Assistant (Maple Lab Instructor) στο Memphis, Tennessee, Η.Π.Α. Το 2002, εργοδοτήθηκε σαν Statistical Portfolio and Credit Risk Analyst στην Τράπεζα First Tennessee Bank στο Tennessee και το 2005 σαν Business Analyst στις εταιρείες Metris Companies / HSBC Card Services στη Minnesota. Το 2006, εντάχθηκε στη Washington Mutual Card Services στην Καλιφόρνια σαν Senior Collections Credit Risk Analyst και μετά στη Washington Mutual Card Services / JP Morgan σαν Assistant Vice President, Credit Risk Finance. Το 2009, επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ σαν Senior Officer, Risk Management και το 2015 έγινε Supervisor, Analytics and MIS - Recovery Banking Unit. Από το 2017, είναι Supervisor, MIS and Analytics στην τράπεζα, η οποία έχει τώρα μετονομαστεί σε AstroBank Ltd. Η κα. Πηλιά έχει επιβεβαιώσει ότι, αν εκλεγεί Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 24 Ιουλίου 2019, θα παραιτηθεί από την AstroBank με άμεση ισχύ.

Μιχάλης Σπανός (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος)
Γεννήθηκε το 1953. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά (Master of Economics) από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 σαν Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Lanitis Bros Ltd, κύριο εμφιαλωτή μη αλκοολούχων ποτών στην Κύπρο. Το 1992, έγινε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και το 2006 Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 2008, είναι ο Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας. Διετέλεσε Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών, περιλαμβανομένης της Τράπεζας Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, της οποίας υπήρξε Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Είναι ιδρυτής-Πρόεδρος της Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd και ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.S. Business Power Ltd, μιας συμβουλευτικής εταιρείας ανώτερων στελεχών που εστιάζει στο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την ηγεσία. Ως πεπειραμένος Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος σε αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων, έχει βαθιά γνώση διαφόρων τομέων της οικονομίας, στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη στρατηγική ανάπτυξη και στην ηγεσία.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου