Συνάντηση Ηροδότου με τις τράπεζες

Την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των εγχώριων αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, στο πλαίσιο έναρξης διεξαγωγής τακτικών συναντήσεων για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που άπτονται της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και βελτίωση της αποδοτικότητας του τομέα, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνος Ηροδότου. 
 
Σύμφωνα με δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου ΚΤΚ, Αλίκης Στυλιανού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με την παρούσα κατάσταση της οικονομίας και τις εποπτικές προκλήσεις. Ο Διοικητής ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό τομέα αλλά υπάρχει ακόμα έδαφος βελτίωσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ηροδότου αναφέρθηκε στα θέματα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την παρεμπόδιση του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, στην έγκαιρη αξιολόγηση νέων επιχειρηματικών προτάσεων καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας στην εξυπηρέτηση των πελατών των τραπεζών και στην αντιμετώπιση των δανειοληπτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
 
"Εκ των πραγμάτων, η σημερινή συνάντηση επικεντρώθηκε στα θέματα αναδιαρθρώσεων και εκποιήσεων που πραγματεύεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Έγινε συζήτηση με συγκεκριμένες αναφορές σε περιπτώσεις καθυστέρησης της εφαρμογής του Κώδικα Συμπεριφοράς για τον χειρισμό
δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δανείων με σκοπό τη βελτίωση τους.
Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα με στόχο την ταχεία ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα των ενεργειών από πλευράς των  εγχώριων αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο σε ότι αφορά τα πιο πάνω θέματα", ανέφερε η ίδια. 
 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου