ΕΤΥΚ: Με σύνεση και ωριμότητα να αναζητηθεί η κοινή συνισταμένη

Η Οργάνωσή μας παρ’ όλο που δεν το συνηθίζει να παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο σήμερα θεωρεί υποχρέωση της να καταθέσει τη δική της άποψη/έκκληση προς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και στα ίδια τα κόμματα διότι σήμερα βρισκόμαστε με τη ψήφιση του νόμου που τροποποιεί το περί Μεταβιβάσεων και Υποθηκεύσεων Ακινήτων Νόμο μπροστά από ένα δίλημμα που καταλήγει – αδιέξοδο. 
 
Αναμφίβολα πιστεύουμε ότι οι δανειολήπτες που πραγματικά είναι σ’ αδιέξοδο πρέπει να προστατεύονται και να τους δοθεί μία διέξοδος από την παγίδα που έχουν βρεθεί.
 
Παράλληλα όμως ο νόμος πρέπει να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που να δίνει διέξοδο επιβίωσης και στις ίδιες τις Τράπεζες που ως γνωστό την τελευταία σχεδόν δεκαετία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και είναι στο στόχαστρο των Ευρωπαϊκών θεσμών που θέτουν συνέχεια στόχους και όρια λειτουργίας.
 
Πιστεύουμε, ότι μέσα από ένα γόνιμο υπεύθυνο και καλόπιστο διάλογο στη Βουλή όλες οι πλευρές μπορεί να καταθέσουν / συγκεντρώσουν τις απόψεις / επιδιώξεις τους προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που να διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τις δύο απόψεις / τάσεις.
 
Η καλή πορεία των Τραπεζών και η οικονομία του τόπου είναι συγκοινωνούντα δοχεία και συνεπώς η είσοδος σε περιπέτειες του ενός δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το άλλο.
 
Για να μη βρεθούμε γι’ άλλη μια φορά μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα που μπορεί να είναι καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει οι βουλευτές μας με σύνεση και υπευθυνότητα και μέσα από τη λογική και συναίνεση να προβληματιστούν και να αναζητήσουν την κοινή συνισταμένη που γενικά να προστατεύει, τόσο τις δανειολήπτες όσο και τη βιωσιμότητα των Τραπεζών.
 
Αλλοίμονο, αν η Βουλή και τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινό άξονα πορείας που να διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τις δύο καλόπιστες απόψεις και ανησυχίες που εκφράσθηκαν στη Βουλή κατά την προηγούμενη συνεδρία της για το πιο πάνω θέμα.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου