Πράσινο Υπουργικού στο Σχέδιο Εστία-Μπαίνει σε τροχιά εφαρμογής

InBusinessNews  26/06/2019 13:58
Πράσινο Υπουργικού στο Σχέδιο Εστία-Μπαίνει σε τροχιά εφαρμογής

Πράσινο Υπουργικού στο Σχέδιο Εστία-Μπαίνει σε τροχιά εφαρμογής

InBusinessNews  26/06/2019 13:58

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει σήμερα το σχέδιο Εστία με τις γνωστές παραμέτρους του είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης. 

RELATED ARTICLES


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το σχέδιο Εστία, εξηγώντας ότι ουσιαστικά από σήμερα μπαίνουμε σε τροχιά εφαρμογής του.


Όπως είπε, το σχέδιο δεν έχει διαφοροποιηθεί, οι παράμετροι είναι οι γνωστές όπως είχαν προεγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεπώς, αυτό είναι το σχέδιο. 

«Μεσολάβησε βεβαίως ο νομοτεχνικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συνεπώς με εγκριμένα ήδη τα κονδύλια από τη Βουλή μπορούμε να ξεκινήσουμε το στάδιο της εφαρμογής με ανάληψη της ευθύνης εφαρμογής από το Υπουργείο Εργασίας που έκανε ήδη πολλή δουλειά και προετοιμασία για να ισχύσει ουσιαστικά ο προγραμματισμός», τόνισε σχετικά.

«Δηλαδή ως πρώτο βήμα τον Ιούλιο να υπάρξει η συμμετοχή των τραπεζών ή των φορέων διαχείρισης δανείων, να ακολουθήσει από τις αρχές του Σεπτέμβρη η υποβολή αιτήσεων από τον κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τα κριτήρια του σχεδίου και οι πρώτες πληρωμένες θα ξεκινήσουν να γίνονται από τον Δεκέμβριο. Και θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, κάθε Δεκέμβριο με τη βασική προϋπόθεση ότι θα υπάρχει στο μεταξύ συμμόρφωση από τον δανειολήπτη σε σχέση με τις αναδιαρθρωμένες και σαφώς βελτιωμένες για τον ίδιο υποχρεώσεις του», ανέφερε σχετικά ο ΥΠΟΙΚ.

Θεωρούμε, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «το σχέδιο Εστία ως ένα σχέδιο που προσθέτει στην εργαλειοθήκη για την αντιμετώπιση αυτού του παλαιού κατάλοιπου, του σοβαρού προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων με επικέντρωση στην πιο ευαίσθητη ίσως κατηγορία δανειοληπτών, αυτών που έχουν την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση». Ανέφερε επίσης ότι «θα παρακολουθήσουμε πώς στην πράξη θα εφαρμοστεί διατηρώντας την αισιοδοξία ότι θα είναι ένα σχέδιο που θα βοηθήσει ουσιαστικά πρώτα και κύρια τα νοικοκυριά, τους δανειολήπτες που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, αλλά και γενικότερα στη στη συνδιαχείριση του προβλήματος». 

Ερωτηθείς είπε ότι «αυτό που έχει εγκριθεί από τη Νομική Υπηρεσία θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση της Βουλής αύριο και θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις ή ενημερώσεις προς τον κάθε ενδιαφερόμενο». 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας