Προοπτικές και προκλήσεις κατά την διαχείριση πλούτου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου διεξάχθηκε με επιτυχία το 11ο συνέδριο Wealth Management στο Hilton Park στην Λευκωσία. Το συνέδριο παρουσίασε η AstroBank και έδωσαν το παρόν τους High Net Worth Individuals (HNWI), Διευθύνοντες Σύμβουλοι από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως και διευθυντικά στελέχη από ιδιωτικές τράπεζες, ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, family offices και εταιρείες wealth management. 

Προεδρεύουσα  των εργασιών του συνεδρίου ήταν η  Χάρις Κυνηγού, Head of Private Banking της Astrobank, η οποία τόνισε πως η φετινή διοργάνωση επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάλυση των συνθηκών που επικρατούν στις παγκόσμιες χρηματαγορές και στις επενδυτικές ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο αναδείχθηκε ο ανερχόμενος τομέας του Private Banking και Wealth Management, ένεκα των συνεχών μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Συγκεκριμένα, έγινε μια ανάλυση της επικρατούσας κατάστασης στις παγκόσμιες χρηματαγορές, στις επενδυτικές ευκαιρίες καθώς και στις νέες τάσεις που δημιουργούνται στον τομέα. 

Όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι τα συνεχή χαμηλά επιτόκια, οι μουδιασμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, η εκτόνωση της νομισματικής πολιτικής και η γήρανση του πληθυσμού, εμποδίζουν την διάρθρωση ενός πετυχημένου οικονομικού σχεδιασμού κάτι που αποτελεί πρόκληση για την διατήρηση και ανάπτυξη του πλούτου των πελατών. 

O πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Astrobank, Dr. Shadi A. Karam αναφέρθηκε στο ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη βιομηχανία διαχείρισης πλούτου και ότι η Κύπρος είναι πλούσια σε επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν γι΄ αυτήν την αποστολή. 

Μέγας χορηγός του Συνεδρίου ήταν η AstroBank και διοργανωτής η IMH και το περιοδικό Gold. 

 

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ