ΥΠΟΙΚ: Ιούλιο η εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ

InBusinessNews  06/06/2019 16:32
ΥΠΟΙΚ:  Ιούλιο η εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ιούλιο η εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ

InBusinessNews  06/06/2019 16:32
Από τον επόμενο μήνα ξεκινά η εφαρμογή του πολυαναμενόμενου σχεδίου ΕΣΤΙΑ,  όπως αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. 

RELATED ARTICLES

 
Τόνισε πως το τελικά κείμενα του σχεδίου, τα οποία εγκρίθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβούλιου για έγκριση στην επόμενη συνεδρία του και ακολούθως θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. «Από τον επόμενο μήνα ξεκινά η εφαρμογή του με τα στάδια που προνοούνται, ούτως ώστε, όπως έχει προγραμματιστεί, να γίνουν και οι πρώτες πληρωμές που θα αποτελέσουν ουσιαστική βοήθεια προς συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.
 
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του εν λόγω σχεδίου είναι ότι θα επιτρέψει ένα λεπτομερές ξεκαθάρισμα της εικόνας: πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις, πόσες εμπίπτουν στα κριτήρια κλπ.
 
Θα υπάρξει, επίσης, εικόνα για το αν υπάρχουν περιπτώσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε καν με αυτή τη βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, για όλες αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, εγκρίθηκαν από τη Βουλή, συστάθηκε ταμείο, μπήκαν τα πρώτα περιουσιακά στοιχεία. «Δεν είναι μερικές χιλιάδες, αλλά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν μπει για χρηματοδότηση αυτού του ταμείου», συμπλήρωσε.
 
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας