Eurobank Κύπρου: Επέλεξε την TEMENOS για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Η Eurobank Κύπρου στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού του λειτουργικού της μοντέλου επιλέγει την Temenos ως στρατηγικό της εταίρο για την γρήγορη και επιτυχή μετάβαση στη νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Η υλοποίηση θα ενισχύσει περαιτέρω το ήδη επιτυχημένο πελατοκεντρικό μοντέλο της Eurobank Κύπρου και θα επιτρέψει στην Τράπεζα να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες της μέσω σύγχρονων  ψηφιακών καναλιών. Παράλληλα, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να ικανοποιεί τις  ολοένα αυξανόμενες ανάγκες  των πελατών της για διευρυμένες λύσεις, καινοτόμα προϊόντα αλλά και αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων διαθεσίμων τους μέσω μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής λύσης Wealth Management.


Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των συναλλαγών και τη βελτιστοποίηση των μεθόδων ελέγχων κανονιστικής συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων.


Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO του Ομίλου Eurobank επισημαίνει: «Ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξής  μας είναι η δέσμευση προς τους πελάτες μας,  για την  εμβάθυνση της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε μαζί τους καθώς και για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και καινοτόμων προϊόντων. Η σύγχρονη τεχνολογία της Temenos θα επιτρέψει στην Τράπεζά μας να αναπτύξει περαιτέρω αυτή τη δέσμευση, τοποθετώντας την στο προσκήνιο της καινοτομίας. Λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό διεθνή χαρακτήρα του Ομίλου Eurobank,  οι πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις που θα μας προσφέρει η Temenos,  αποτελούν  ζωτικό στόχο του οργανισμού μας. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία, καθώς πρόκειται για το πρώτο στάδιο στην ευρύτερη εφαρμογή του τραπεζικού λογισμικού της Temenos και σε άλλες θυγατρικές Τράπεζες του Ομίλου Eurobank».


Ο κ. Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, επισημαίνει: «Η  μετάβαση από το παραδοσιακό σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας δεν είναι μόνο στρατηγική επιλογή, αλλά προκύπτει από την ανάγκη που δημιουργείται από τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία. Προχωρούμε σε αυτή τη σημαντική επένδυση με ένα αξιόπιστο συνεργάτη διεθνούς εμβέλειας δίνοντας έμφαση στην αυτοματοποίηση αλλά και την ολιστική συνεχή εμπειρία για τον πελάτη μας».


Ο κ. Steen Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Temenos στην Ευρώπη δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με τον Όμιλο Eurobank. Με την επιλογή της Temenos, η Eurobank θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο τραπεζικό σύστημα, που θα ενισχύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των πελατών της. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία, οποιεσδήποτε αλλαγές στο τραπεζικό λογισμικό μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ώρες αντί σε εβδομάδες. Αυτό θα ενισχύσει την καινοτομία των προϊόντων της Eurobank και θα την προετοιμάσει για μελλοντική ανάπτυξη και επέκταση».


Η Temenos AG, με έδρα τη Γενεύη, είναι ο ηγέτης στον τομέα των τραπεζικών λογισμικών παγκοσμίως. Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 41 από τις 50 κορυφαίες τράπεζες, βασίζονται στο Temenos για να επεξεργάζεται καθημερινές συναλλαγές για περισσότερους από 500 εκατομμύρια πελάτες σε 150 χώρες. Η Temenos αποδεδειγμένα προσφέρει την πιο πλήρη λειτουργικότητα στην αγορά, επιτρέποντας στους πελάτες της να πετυχαίνουν τραπεζική αριστεία.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)