Χ. Κυνηγού: Στόχος η διατήρηση και ανάπτυξη του πλούτου των πελατών

Σε μύθους και πραγματικότητες αναφέρθηκε στο πλαίσιο του 11th Wealth Management Conference, η Head of Private Banking της Astro Bank, Χάρις Κυνηγού, αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας και υποδεικνύοντας πως στόχος η διατήρηση και ανάπτυξη του πλούτου των πελατών. 
 
Το 2019, σημείωσε η κ. Κυνηγού, οι αγορές αναπτερώθηκαν σε σχέση με το 2018, ενώ παράλληλα νέα ερωτήματα αναφύονται όπως το τι θα ακολουθήσει, τι πρέπει να αναμένουμε, πώς και πού να επενδύσουμε έξυπνα και σωστά.
 
Εάν εξεταστεί το χάσμα αποδόσεων (η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των μετοχών και των ομολόγων), οι μετοχές αποτελούν μια συνεχή επιλογή από το 2002.
Δεν προβλέψαμε, πρόσθεσε, ότι τα χαμηλά επιτόκια, ο χαμηλός πληθωρισμός και η σταδιακή, αργή βελτίωση της οικονομίας θα μπορούσαν να συνεχιστούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
 
Δεν είναι όλοι οι τομείς ίδιοι και ορισμένοι έχουν ωφεληθεί, ενώ άλλοι έχουν ζημιωθεί από την ανισότητα στα χαμηλά επιτόκια. Για παράδειγμα, οι τράπεζες, των οποίων οι καθαροί τόκοι έχουν επηρεαστεί, διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ηγετικές ευρωπαϊκές τράπεζες, προσφέροντας υψηλές μονοψήφιες αποδόσεις μερισμάτων, 3 – 4 φορές τον μέσο όρο της αγοράς.
 
Χρηματοοικονομικός σχεδιασμός
Τα συνεχή χαμηλά επιτόκια, οι μουδιασμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, η εκτόνωση της νομισματικής πολιτικής και η γήρανση του πληθυσμού καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την διάρθρωση ενός οικονομικού σχεδίου.
 
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι οι ιδιωτικοί τραπεζίτες και Σύμβουλοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες λύσεις για τον οικονομικό προγραμματισμό και αν το κάνουν, θα είναι σε θέση να κρατήσουν τους πελάτες τους και τα επόμενα χρόνια.
 
«Πρωταρχικός μας ρόλος είναι να διατηρήσουμε τον πλούτο των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν και να τους βοηθήσουμε αναπτυχθούν περαιτέρω», κατέληξε η κ. Κυνηγού

Δειτε Επισης

Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.