Η Νομική Υπηρεσία της Τρ. Κύπρου στους καλύτερους της Κύπρου – Ελλάδας

Η Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας Κύπρου συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των «Legal 500 General Counsel Powerlist της Κύπρου και Ελλάδας για το 2019».
 
Οι δημοσιεύσεις των Legal 500 αποτελούν σημείο αναφοράς για τον νομικό κόσμο και για όσους αναζητούν νομικούς συμβούλους. Η επιλογή της ομάδας της Νομικής Υπηρεσίας έγινε κατόπιν αυστηρών κριτηρίων και συγκεκριμένης διαδικασίας και  θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με τα Legal 500 προτείνουν τη συμπερίληψη στον κατάλογο εσωτερικών νομικών ομάδων που έχουν συμβάλει στην πρόοδο του οργανισμού που εξυπηρετούν. Η συμπερίληψη της ομάδας έγινε γιατί υιοθέτησε καινοτόμες δομές ή «έξυπνες» και λειτουργικές τεχνικές λύσεις σε πολύπλοκα θέματα κ.ά.

Η Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας κα Κάτια Σάντη, η οποία   παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης στην Αθήνα στις 16 Μαΐου 2019 και παρουσίασε την κύρια ομιλία, αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση που βρέθηκε η Τράπεζα και η Κύπρος το 2013, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικα. Η κα Σάντη έκανε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Τράπεζα Κύπρου, με το «κούρεμα» των ανασφάλιστων καταθέσεων, την ανάληψη των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας μεταξύ των οποίων και τα €9 δις. ELA. 
Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας αναφέρθηκε  επίσης στις ενέργειες που ανέλαβε η Νομική Υπηρεσία, ως συνεργάτης της διευθυντικής ομάδας, και τον ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να βοηθηθεί ο οργανισμός στην υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων.
 

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης