Κεφαλαιαγορά: Συμβιβασμός €450,000 με την IQ Option Europe

Την επίτευξη συμβιβασμού με την εταιρεία IQ Option Europe Ltd για ενδεχόμενες παραβάσεις του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου και του περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου  και των δυνάμει αυτών εκδιδόμενων Οδηγιών, ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Ειδικότερα, οι επιτόπιοι έλεγχοι, για τους οποίους επιτεύχθηκε συμβιβασμός αφορά τον έλεγχο της συμμόρφωσης της εταιρείας με: 1. Όσον αφορά το Νόμο 144(Ι)/2017: i. Τα άρθρα 18(2)(β) και 29 αυτού και τις παραγράφους 22 και 23 της Οδηγίας ΟΔ144- 2007-01 σύμφωνα με τα οποία η ΚΕΠΕΥ οφείλει να εφαρμόζει αποτελεσματικές ρυθμίσεις σχετικά με τις συγκρούσεις συμφερόντων. ii. Το άρθρο 36(1)(δ) αυτού και τις παραγράφους 15 και 16 της Οδηγίας ΟΔ144-2007-02 σχετικά με τις απαιτήσεις αξιολόγησης της συμβατότητας των υπηρεσιών/προϊόντων που η ΚΕΠΕΥ προσφέρει στους πελάτες της. iii. Το άρθρο 38(1) αυτού και την παράγραφο 23 της Οδηγίας ΟΔ144-2007-02 σχετικά με τις απαιτήσεις για αξιολόγηση της απαιτούμενης επιδεξιότητας, φροντίδας και επιμέλειας (due skill, care and diligence) που πρέπει να πραγματοποιούνται σε συνεχή βάση για την επιλογή του τόπου εκτέλεσης. 2. Όσον αφορά το Νόμο 188(Ι)/2007, με τα άρθρα που σχετίζονται με την εφαρμογή επαρκών και κατάλληλων πολιτικών, ελέγχων και διαδικασιών σε σχέση με τον 2 προσδιορισμό ταυτότητας και την άσκηση δέουσας επιμέλειας ως προς τον πελάτη, την τήρηση αρχείου, την αξιολόγηση και τη συλλογή πληροφοριών για το σκοπό και τη σκοπούμενη φύση της επιχειρηματικής σχέσης, την εφαρμογή αυξημένων μέτρων δέουσας επιμέλειας, την άσκηση συνεχούς εποπτείας με τη συνεχή εξέταση των συναλλαγών κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής σχέσης, καθώς και τη διασφάλιση της τήρησης ενημερωμένων εγγράφων, στοιχείων ή πληροφοριών.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Κεφαλαιαγορά, ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε με την εταιρεία για τις ενδεχόμενες παραβάσεις ανέρχεται των €450.000, ποσό το οποίο κατέβαλε ήδη η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που εισπράττονται από συμφωνίες συμβιβασμού λογίζονται ως έσοδα του Παγίου Ταμείου της Δημοκρατίας και δεν αποτελούν έσοδα της ίδιας της ΕΚΚ.

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά