Hourican: Τώρα είναι η στιγμή να παραδώσω την ηγεσία σε άλλον

  14/05/2019 12:30
Hourican: Τώρα είναι η στιγμή να παραδώσω την ηγεσία σε άλλον

Hourican: Τώρα είναι η στιγμή να παραδώσω την ηγεσία σε άλλον

  14/05/2019 12:30

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα με τον John Hourican, να παραδώσει το επόμενο κεφάλαιο της ηγεσίας του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου σε κάποιον άλλον.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Hourican τόνισε ότι, όπως είναι γνωστό, στο τέλος του καλοκαιριού θα αποχωρήσει από την Τράπεζα, για να αναλάβει μια διαφορετική πρόκληση στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Μέχρι τότε, θα έχω περάσει σχεδόν έξι χρόνια στην Κύπρο και παρόλο που υπάρχουν ακόμη πολλά που χρειάζεται να γίνουν, αισθάνομαι ότι τώρα είναι  η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω το επόμενο κεφάλαιο της ηγεσίας του Συγκροτήματος σε κάποιον άλλον», είπε σχετικά.

Ανυπομονούμε για Αράπογλου
Ταυτόχρονα, είπε ο απερχόμενος CEO, «ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Τάκη Αράπογλου ως τον νέο μας Πρόεδρο», σημειώνοντας ότι ο κ. Αράπογλου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς αγορές και τον τραπεζικό τομέα. «Είναι πολύ καλός γνώστης του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής, γνωρίζει καλά τα δεδομένα στην Κύπρο και είμαι πεπεισμένος πως θα αναλάβει τα ηνία από τον Δρ. Ackermann χωρίς καμία δυσκολία», πρόσθεσε.

Οι προοπτικές της Τράπεζας
Όπως ανέφερε τόσο ο κ. Ackermann όσο και ο κ. Hourican, οι προοπτικές για την Τράπεζα Κύπρου είναι, λόγω του μεγέθους της, συνδεδεμένες με τις προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η Κυπριακή οικονομία παραμένει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης και αναπτύχθηκε κατά 3.9% το 2018. «Παρατηρούμε με ικανοποίηση να συνεχίζεται η ανάπτυξη βασισμένη σε ένα εύρος τομέων, με αύξηση στις τουριστικές αφίξεις, με αύξηση στις τιμές των ακινήτων και με μείωση της ανεργίας», τόνισε ο κ. Hourican.
 
Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει δεσμευμένη στο να παρέχει χρηματοδότηση στην ανακάμπτουσα Κυπριακή οικονομία. «Στοχεύουμε σε βιώσιμο νέο δανεισμό σε επιλεγμένους τομείς.  Τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι επαγγελματικές υπηρεσίες , η τεχνολογία, η υγεία, η ενέργεια, η εκπαίδευση και το περιβάλλον παρέχουν καλές ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Τράπεζα. Το 2018 χρηματοδοτήσαμε την Κυπριακή οικονομία με €1.9 δις και αναμένουμε ο νέος δανεισμός να παραμείνει στα ίδια επίπεδα κατά τη φετινή χρονιά», ανέφερε ο απερχόμενος CEO της Τράπεζας. 

Οι στόχοι
Αναφερόμενος στα τελευταία χρόνια, ο Jonh Hourican τόνισε ότι ήταν σημαντικά για το ταξίδι προς την ανάκτηση και πάλι της ηγετικής θέσης της Τράπεζας και  αποδεικνύουν πως η στρατηγική της είναι γενικά επιτυχημένη. Όπως ανέφερε, έχει μειωθεί σημαντικά το επίπεδο των ΜΕΔ, η Τράπεζα διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα,  ικανοποιητικά κεφάλαια, διατηρώντας το μερίδιο αγοράς και ικανοποιητικά επίπεδα κερδοφορίας για τις κύριες εργασίες της.


«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ολοκλήρωση της μείωσης κινδύνου στον ισολογισμό και επικεντρωνόμαστε και πάλι στη στήριξη της ανάκαμψης της Κυπριακής οικονομίας. Παρόλο που μένουν αρκετά που πρέπει να γίνουν για την ανάκτηση της ανάκτηση της ισχυρής της θέσης αυτού του οργανισμού, είμαι βέβαιος ότι έχουμε τα κατάλληλα δομικά στοιχεία για να επιτύχουμε τελικά τους στόχους μας», σημείωσε ο κ. Hourican.

Ένας κύριος στόχος για τα τρίμηνα που ακολουθούν θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού επιχειρηματικού μοντέλου, με έμφαση στη διατήρηση των εσόδων με ταυτόχρονη σημαντική μείωση του κόστους και καλύτερη διαχείριση των εργασιακών σχέσεων, είπε μεταξύ άλλων.  

Επικέντρωση στην άριστη λειτουργία και καλή διακυβέρνηση 
Στην ύπαρξη πελατοκεντρικών και ισχυρών αξιών στον οργανισμό συνεχίζει να επικεντρώνεται η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τον κ. Hourican, ο οποίος σημείωσε ότι έχει ενισχυθεί ο έλεγχος των δραστηριοτήτων και έχει γίνει σκληρή δουλειά για να εδραιωθεί στον οργανισμό ένα σύνολο μοντέρνων  αξιών που χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.

«Ξεκινήσαμε τον ψηφιακό και φυσικό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο. Έχουμε γίνει ηγέτης μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο για την ψηφιοποίηση και οι πελάτες μας αρχίζουν να απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της στρατηγικής», τόνισε ο κ. Hourican. 

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εκσυγχρονιστική ατζέντα που αποσκοπεί στη μεταμόρφωση του επιχειρηματικού μας μοντέλου ώστε να καταστεί ανταγωνιστικό σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας. Αυτός είναι ένα βασικός τομέας στον οποίο θα εστιάσει η Διεύθυνση κατά το 2019 και μετά και θα χρειαστούμε τη θετική δέσμευση του προσωπικού μας, της συντεχνίας και της κυβέρνησης για να υλοποιήσουμε με ασφάλεια αυτές τις αλλαγές», ανέφερε σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας