Η πρώτη συνέντευξη και η πρώτη παρουσίαση του Πανίκου Νικολάου

InBusinessNews  13/05/2019 21:40
Η πρώτη συνέντευξη και η πρώτη παρουσίαση του Πανίκου Νικολάου

Η πρώτη συνέντευξη και η πρώτη παρουσίαση του Πανίκου Νικολάου

InBusinessNews  13/05/2019 21:40

Στο περιοδικό IN Business είχε κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ο πρώην Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου και νέος CEO της Τράπεζας, Πανίκος Νικολάου.

RELATED ARTICLES


Η νέα εποχή στο corporate banking
Στο τεύχος Μαρτίου του 2018, ο κ. Νικολάου αναφερόμενος στη νέα εποχή στο corporate banking, είχε τονίσει ότι η διεύθυνση μεγάλων επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου χρηματοδοτεί επιχειρηματικές προσπάθειες με μέλλον, καθώς και αναπτυξιακά έργα με προοπτικές, όπως η μεγάλη επένδυση που απαιτείται για το καζίνο - θέρετρο, που θα αναπτυχθεί στη Λεμεσό.

«To corporate banking της Τράπεζας Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση προς τις μεγάλες επιχειρήσεις στη βάση του συνεργάτη και όχι απλώς του δανειοδότη, με έμφαση στην ποιοτική και γρήγορη εξυπηρέτηση μέσω καταρτισμένου προσωπικού, καθώς και στην παροχή σύγχρονων λύσεων, προσαρμοσμένων  στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Ξεκινούμε από τα παραδοσιακά τραπεζικά προϊόντα και μετεξελισσόμαστε με γοργούς ρυθμούς σε παροχείς σύγχρονων ψηφιακών λύσεων στους πελάτες μας», είχε αναφέρει σχετικά ο Πανίκος Νικολάου.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις νέες διαδικασίες δανεισμού, είχε τονίσει ότι η σταδιακή αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών με ψηφιακή διασύνδεση των πληροφοριών βοηθά ώστε οι corporate relationship officers να προβλέπουν καλύτερα τα επιχειρηματικά πλάνα των πελατών και να μπορούν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και με συνέπεια στις επιμέρους ανάγκες τους.                    

Όσον αφορά το πώς διασφαλίζεται ότι ένα νέο δάνειο δεν θα εξελιχθεί σε μη εξυπηρετούμενο, ο Πανίκος Νικολάου είχε σημειώσει: «Για τα νέα δάνεια όσο και την αναθεώρηση των υφισταμένων γίνεται, πλέον, ενδελεχής αξιολόγηση και εφαρμόζονται  αυστηρότερα κριτήρια δανεισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα αποπληρωμής (debt service), η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται απαραίτητα από την αποτελεσματική διαχείριση της ρευστότητας (cashflow management) της επιχείρησης. Πέραν τούτου, εφαρμόζεται αυστηρότερη παρακολούθηση του επιχειρηματικού πλάνου και των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης, με στόχο τη λήψη διορθωτικών μέτρων πριν από την κλιμάκωση τυχόν αρνητικών αποκλίσεων».

Η πρώτη παρουσίαση
Την ίδια ώρα, η πρώτη παρουσίαση του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου είχε γίνει στο τεύχος Ιουλίου του 2017 του περιοδικού IN Business, στο πλαίσιο μεγάλου αφιερώματος με τον τίτλο «Commercial & Corporate Banking in Cyprus».

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του ο Πανίκος Νικολάου είχε αναφέρει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας οδηγεί σε αύξηση στη ζήτηση και παραχώρηση δανείων.

«Η ανάπτυξη απαιτεί συμμαχία τραπεζών με τις επιχειρήσεις», είχε τονίσει σχετικά, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου, ως η μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου, χρηματοδοτεί τις κυπριακές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις, με την αυξημένη ζήτηση να αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2017, όπου το σύνολο των νέων χορηγήσεων στην Κύπρο ξεπέρασε τα €500 εκατ., σε σχέση με τα €163 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου για το 2016.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας