Η συνέντευξη του Πανίκου Νικολάου στο InBusiness TV

Συνέντευξη στο web tv του InBusinessNews είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, ο τότε Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου. 
 
Ο νυν CEO της Τράπεζας Κύπρου είχε χαρακτηρίσει ως μεγάλη ευθύνη τη διαχείριση της εταιρικής τραπεζικής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία, όπως έλεγε, είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της κυπριακής οικονομίας.
 
Ως μεγάλη ευθύνη χαρακτήριζε και τη διαχείριση της πλεονάζουσας ρευστότητας που διατηρεί η Τράπεζα Κύπρου, με ποιοτικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ).
 
Επιπρόσθετα, ο Πανίκος Νικολάου περιελάβανε στις μεγάλες ευθύνες της Τράπεζας Κύπρου και την ομαλή καθοδήγηση των πελατών της προς τη ψηφιακή εποχή, για τη συνέχιση της ποιοτικής εξυπηρέτησης που παρέχει.
 
 
Θετικές προοπτικές ανάπτυξης
Αναφορικά με τους τρόπους που το Corporate Banking Division της τράπεζας στηρίζει τους τομείς με θετικές προοπτικές, ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου είχε αναφέρει ότι, χωρίς να γίνονται αποκλεισμοί, έχουν επιλεχθεί κάποιοι λόγω της ανθεκτικότητας που έδειξαν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και μελετών, που καταδεικνύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν ανάπτυξη. Ως παραδείγματα είχε φέρει τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της ναυτιλίας, τις επικοινωνίες και τις μεταφορές.

Η Τράπεζα Κύπρου, όπως σημείωνε, παράλληλα, αποτελεί την ηγέτιδα τράπεζα στις χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων υποδομής του κράτους (π.χ. καζίνο, έργα ενέργειας, μαρίνες) ενώ εξηγούσε πως «είναι πολύ σημαντική η σωστή χρηματοδοτική δομή από την αρχή».
 
Τέλος, για το Business Leaders Summit είχε εκφράσει την άποψη πως η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου στο συνέδριο υποβοηθά την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, λύσεων και ευκαιριών.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ