Η συνέντευξη του Πανίκου Νικολάου στο InBusiness TV

InBusinessNews   13/05/2019 20:59
Η συνέντευξη του Πανίκου Νικολάου στο InBusiness TV

Η συνέντευξη του Πανίκου Νικολάου στο InBusiness TV

InBusinessNews   13/05/2019 20:59
Συνέντευξη στο web tv του InBusinessNews είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, ο τότε Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου. 

RELATED ARTICLES


 
Ο νυν CEO της Τράπεζας Κύπρου είχε χαρακτηρίσει ως μεγάλη ευθύνη τη διαχείριση της εταιρικής τραπεζικής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία, όπως έλεγε, είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της κυπριακής οικονομίας.
 
Ως μεγάλη ευθύνη χαρακτήριζε και τη διαχείριση της πλεονάζουσας ρευστότητας που διατηρεί η Τράπεζα Κύπρου, με ποιοτικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ).
 
Επιπρόσθετα, ο Πανίκος Νικολάου περιελάβανε στις μεγάλες ευθύνες της Τράπεζας Κύπρου και την ομαλή καθοδήγηση των πελατών της προς τη ψηφιακή εποχή, για τη συνέχιση της ποιοτικής εξυπηρέτησης που παρέχει.
 
 
Θετικές προοπτικές ανάπτυξης
Αναφορικά με τους τρόπους που το Corporate Banking Division της τράπεζας στηρίζει τους τομείς με θετικές προοπτικές, ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου είχε αναφέρει ότι, χωρίς να γίνονται αποκλεισμοί, έχουν επιλεχθεί κάποιοι λόγω της ανθεκτικότητας που έδειξαν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και μελετών, που καταδεικνύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν ανάπτυξη. Ως παραδείγματα είχε φέρει τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της ναυτιλίας, τις επικοινωνίες και τις μεταφορές.

Η Τράπεζα Κύπρου, όπως σημείωνε, παράλληλα, αποτελεί την ηγέτιδα τράπεζα στις χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων υποδομής του κράτους (π.χ. καζίνο, έργα ενέργειας, μαρίνες) ενώ εξηγούσε πως «είναι πολύ σημαντική η σωστή χρηματοδοτική δομή από την αρχή».
 
Τέλος, για το Business Leaders Summit είχε εκφράσει την άποψη πως η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου στο συνέδριο υποβοηθά την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, λύσεων και ευκαιριών.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας