Η προφητική ομιλία του Πανίκου Νικολάου στο Business Leaders Summit

InBusinessNews  13/05/2019 20:22
Η προφητική ομιλία του Πανίκου Νικολάου στο Business Leaders Summit

Η προφητική ομιλία του Πανίκου Νικολάου στο Business Leaders Summit

InBusinessNews  13/05/2019 20:22

Το Business Leaders Summit, το κορυφαίο γεγονός του κυπριακού επιχειρείν, ήταν ιδέα που ξεκίνησε ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας στο πλαίσιο του Business Leaders Summit 2009, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου του 2019, ο τότε Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία με τους μεγάλους επιχειρηματίες της Κύπρου, τονίζοντας ότι ανέκαθεν ο Κύπριος επιχειρηματίας διέθετε το δαιμόνιο του αυτοδημιούργητου.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι, «όπως είναι ξεκάθαρο, δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες που πετυχαίνουν», σημειώνοντας ότι οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται από επιχειρηματίες που έχουν όραμα, πλάνο, πάθος γι αυτό που κάνουν, μαθαίνουν από τα λάθη τους και στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

 

«Κακές πρακτικές του παρελθόντος όπου οι τράπεζες θεωρούνταν αυτόματες τραπεζικές μηχανές, αν κάποιος επιχειρηματίες είχε ανάγκη ρευστότητας, έχουν παρέλθει», είπε σχετικά.

Είχε τονίσει ακόμα ότι κατά την περσινή χρονιά είδε δηλώσει: «Τα πάντα ρει. Αν δούμε πίσω, έχουν γίνει σε έναν χρόνο τόσα πολλά που το αποδεικνύουν. Πέρσι ο Συνεργατισμός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου, ενώ σήμερα δεν υπάρχει».

Την ίδια ώρα, επικαλούμενος τα tips του Αμερικανού επιχειρηματία Warren Buffet είχε τονίσει την ανάγκη ύπαρξη ενός διαχειρίσμου χρέους σε σχέση με το εισόδημα, που να μπορεί να εξυπηρετηθεί ακόμα και σε δύσκολες εποχές. «Να έχετε διασπορά εισοδημάτων και πάντα ένα σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας. Διατηρήστε την ακεραιότητα, την αυτοπεποίθηση, τις αξίες και τον πελατειακό προσανατολισμό σας. Έτσι πρέπει να είναι οι σύγχρονοι ηγέτες στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας