Ά. Γρηγοριάδης: H Κύπρος πλήρες μέλος του International Investment Funds Association

Για την επιτυχία της Κύπρου να προσχωρήσει, ως πλήρες μέλος, στο International Investment Funds Association, μίλησε από το βήμα του “The Cyprus Headquartering and Funds Summit”, που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ ο Πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης. 
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η αξιοσημείωτη ανάπτυξη του Funds Industry στην Κύπρο, ως εναλλακτικό fund jurisdiction εντός της ΕΕ, αναγνωρίστηκε επίσης από τον EFAMA, ο οποίος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τελευταία του Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Λεμεσό τον περασμένο Ιούνιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 28 κρατών μελών και πέραν των 60 διεθνών εταιρικών μελών του Συλλόγου. Παράλληλα, η αίτηση του CIFA για προσχώρηση στο International Investment Funds Association εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα  .
 
Ο κ. Γρηγοριάδης επεσήμανε επίσης ότι στην Κύπρο ο τομέας των επενδυτικών ταμείων αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών . "Έχουμε παρατηρήσει μια τρομερή δυναμική ανάπτυξης  των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, με υπερδιπλασιασμό τα τελευταία δύο χρόνια και περισσότερα από 30 funds που είναι εισηγμένα στην πλατφόρμα Thomson Reuters και σύντομα στο Clearstream, ενώ το Bloomberg σχεδιάζει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, μέσω της πλατφόρμας του για ταμεία που είναι εγγεγραμμένα στην Κύπρο.
 
Ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορες προκλήσεις σε ότι αφορά τη βιομηχανία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων, η Κύπρος μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε εναλλακτικό κόμβο για δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. «Με την εμπειρία μας στην εξυπηρέτηση τέτοιων πελατών, η συγκεκριμένη βιομηχανία στην Κύπρο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο, δηλαδή να αποτελέσει εναλλακτικό κόμβο για τη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων, στη βάση διεθνών προτύπων τόσο για την εξυπηρέτηση όσο και για την καινοτομία, προσελκύοντας σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ο Πρόεδρος του CIFA.
 
Πρόσθεσε, τέλος, ότι για την επίτευξη του εν λόγω στόχου,  η Κύπρος σε συνεργασία με τους συμβούλους που έχει διορίσει η Κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για ενεργοποίηση στρατηγικής προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ)  με στόχο το ΧΑΚ να καταστεί περιφερειακός παίκτης.
 

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ