Κολλημένο 3,5 μήνες στη Νομική Υπηρεσία το «Εστία»

InBusinessNews  25/04/2019 09:23
Κολλημένο 3,5 μήνες στη Νομική Υπηρεσία το «Εστία»

Κολλημένο 3,5 μήνες στη Νομική Υπηρεσία το «Εστία»

InBusinessNews  25/04/2019 09:23
Στη Νομική Υπηρεσία εξακολουθεί να παραμένει κολλημένο το πολυαναμενόμενο το σχέδιο Εστία, με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει το πράσινο φως για να μπορέσει να τρέξει τις διαδικασίες που υπολείπονται, με στόχο το κράτος να υπογράψει τη συμφωνία με κάθε μια από τις τράπεζες. 

RELATED ARTICLES

 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε η έγκριση από τη νομική υπηρεσία, εντούτοις, πρόσθεσε, «δεν έχουμε ξεφύγει από τα χρονοδιαγράμματα, ακόμη και τώρα προλαβαίνουμε».
 
Ο υπουργός εξήγησε ότι ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας δεν βρίσκεται ολόκληρο το σχέδιο, αλλά ένα συμφωνητικό έγγραφο, βασισμένο στο σχέδιο όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «δεν έγιναν όσα θα έπρεπε ακόμα, αλλά μόλις έχουμε το συμφωνητικό από τη Νομική Υπηρεσία θα το τρέξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι πρωτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές του επόμενου χρόνου.
 
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μνημόνιο βρίσκεται ενώπιον της Νομικής υπηρεσίας για νομοτεχνικό Έλεγχο εδώ και τρεισήμισι μήνες. Βάσει της διαδικασίας, αφού λάβει την έγκριση, το μνημόνιο θα σταλεί πίσω στο υπουργείο Οικονομικών, οποίο θα το προωθήσει στις τράπεζες για να το μελετήσουν. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχουν στη διάθεση τους ένα μήνα για να εξετάσουν τις πρόνοιες του.
 
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για ετοιμασία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δια μέσου της οποίας θα υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις από τους δανειολήπτες.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας