Κ. Ηροδότου: Εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση των ΜΕΔ

InBusinessNews  15/04/2019 11:28
Κ. Ηροδότου:  Εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση των ΜΕΔ

Κ. Ηροδότου: Εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση των ΜΕΔ

InBusinessNews  15/04/2019 11:28
Την εκτίμηση ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών στην Κύπρο θα μειωθούν περαιτέρω, μεταφέρει μέσα από συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου. 

RELATED ARTICLES

 
Τόνισε ότι ήδη έγινε σημαντική πρόοδος, προσθέτοντας ότι τα ΜΕΔ από το ψηλό των €28 δισ., Σήμερα βρίσκονται στα €11 δις. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα επόμενα χρόνια θα επιτευχθούν ακόμα περισσότερες μειώσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται και καθώς έχουν περάσει νομοθετικές αλλαγές.
 
Ο Διοικητής τη ΚΤ ανέφερε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι τράπεζες είχαν επικεντρωθεί στη μείωση των ΜΕΔ,  προσθέτοντας πως πλέον είναι εφικτό να εστιάσουν στα κέρδη και στη μείωση του κόστους τους. «Όσο περνάει ο καιρός, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν περισσότερα προϊόντα στην Κύπρο, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα (κερδοφορία) τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
 
Σε ότι αφορά τις  κατηγορίες για ξέπλυμα, είπε ότι από το 2014 η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, άλλοι φορείς και τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν επικεντρωθεί στην αναστροφή της όποιας αρνητικής εικόνας έχει δημιουργηθεί για την Κύπρο. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τροποποιήσεις των νομοθεσιών που έγιναν για εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες, κάτι που, όπως είπε, ενίσχυσε τη διαφάνεια. Τέλος, σημείωσε ότι  έχουν κλείσει αρκετοί λογαριασμοί πελατών που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στις κυπριακές τράπεζες.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας