ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας δανειοληπτών

Με συμβολική ειρηνική εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο κατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στη Λεμεσό, οι δανειολήπτες εξέφρασαν την δυσφορία και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους τραπεζικούς υπάλληλους της ΣΕΔIΠΕΣ /AΛTAMIRA. 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες δανειολήπτες που διαμαρτυρήθηκαν στην διευθύντρια που ήταν παρούσα κατά την ώρα της εκδήλωσης, προτρέποντας την να μεταφέρει στους ανωτέρους της τα έντονα αισθήματα των δανειοληπτών.  

Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας. 

«Πιο συγκεκριμένα οι δανειολήπτες είχαν αναφερθεί μεταξύ άλλων στους εκβιασμούς και στις απειλές που τους εγίνοντο αν δεν αποδέχονταν τις παράνομες υπερχρεώσεις και τα ψηλά επιτόκια που οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι επέμεναν να επιβάλουν. Οι απειλές περιλάμβαναν κυρίως την άμεση προώθηση εκποιήσεων των υποθηκευμένων ακίνητων», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Προσθέτει ακόμα ότι οι δανειολήπτες απαιτούν να γίνονται  δίκαιες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις των δανείων τους με λογικά επιτόκια όπως επιβάλλει σχετική Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας. «Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αφαιρεθούν οποιοιδήποτε τόκοι επιβλήθηκαν για την περίοδο από τον Αύγουστο 2018  μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι δεν γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης και ο ρόλος των υπάλληλων που ασχολούνται με το θέμα περιορίζεται σε απειλές και εκβιασμούς», τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Οι ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ θα πρέπει να πάψουν να προωθούν εκτελέσεις διαιτητικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών του πρώην Συνεργατισμού, είτε έχουν εγγραφεί στα Επαρχιακά Δικαστήρια ως δικαστικές αποφάσεις είτε όχι. Θα πρέπει επίσης άμεσα να σταματήσουν να ενοχλούν όλους τους εγγυητές των δάνειων που έχουν παραχωρήσει. Στην πρόσφατη απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου γίνεται ειδική μνεία για το ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε. Ο Νοών Νοείτο», σημειώνεται καταληκτικά.  

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων