Χούριγκαν: Ανοησίες οι φήμες ότι η Τρ. Κύπρου αντιμετωπίζει προβλήματα

Ανοησίες χαρακτήρισε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι η Τράπεζα Κύπρου αντιμετωπίζει σήμερα μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι στο παρελθόν ο CEO της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούριγκαν. Μιλώντας ενώπιον του 3ου Business Leader Summit ο κ. Χούριγκαν διέψευσε τους όποιους ψιθύρους οι οποίοι όπως είπε διαδίδονται από διάφορους κύκλους στη Λεμεσό και συγκεκριμένα από αριστερούς κύκλους στη Λεμεσό.

Παράλληλα, ο κ. Χούριγκαν υπογράμμισε πως η Τράπεζα Κύπρου ανακεφαλαιοποίηθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του με τον δείκτη κεφαλαίων της να ανέρχεται στο 10% ενώ σήμερα ο δείκτης κεφαλαίων ξεπερνά το 18%, δηλαδή 8% περισσότερα κεφάλαια από την ημέρα που ανέλαβε το πηδάλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χούριγκαν επισήμανε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του συνδικαλισμού, όχι πως εναντιώνεται στην οργάνωση των εργαζομένων αλλά θα πρέπει σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμμα να θεσπιστούν νομοθεσίες οι οποίες θα δίδουν μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν, να απολύουν και διαχειρίζονται το προσωπικό τους.

Σε ό,τι αφορά τις προσκλήσεις του μέλλοντος ο κ Χούριγκαν υπογράμμισε ο ρυθμός των νέων τεχνολογιών αναμένεται να είναι το επίκεντρο μεγαλύτερων αλλαγών, προσθέτοντας πως η Τράπεζα Κύπρου επενδύει αρκετά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τόνισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα λανσαριστούν οι δραστηριότητες λιανικής τραπεζικές σε εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Τέλος ο κ. Χούριγκαν υπογράμμισε πως η Κύπρος θα πρέπει να διευκολύνει τη διεξαγωγή του επιχειρείν κάτι το οποίο θα την βοηθήσει ώστε να καταγράψει μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ της.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)