Πληρώσαμε με πλαστικό χρήμα €276 εκατ. τον Φεβρουάριο

Ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος για πληρωμές και αγορές από Κύπριους τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο καθώς με βάση τα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών με κυπριακές κάρτες στην Κύπρο κατά τον Φεβρουάριο του 2018 παρουσίασε αύξηση 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών στην Κύπρο με την χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στα €275,6 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ η αξία των αγορών στην Κύπρο με την χρήση ξένων καρτών τον αντίστοιχο μήνα ανήλθε στα €58,4 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές και αναλήψεις χρημάτων των Κυπρίων στο εξωτερικό με τη χρήση καρτών ανήλθε περίπου στα €135,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018. Σημειώνεται επίσης πως το σύνολο της αξίας των ξένων καρτών που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο τον Ιούλιο είτε για αγορές είτε για αναλήψεις χρημάτων ανήλθε στα €76,7 εκατ.

Υπογραμμίζεται πως η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών στην Κύπρο κατά το πρώτο δίμηνο του 2019 ανήλθε στα €650,8 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σε ό,τι αφορά την αξία των αγορών με τη χρήση τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές, αυτή ανήλθε γύρω στο € 1,4 εκατ. τον Φεβρουάριο του 2018. 

Στην αντίπερα όχθη, η αξία των αγορών στα κατεχόμενα με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στο €1.225.630 τον Φεβρουάριο και η αξία των αγορών στην Τουρκία με τη χρήση κυπριακών καρτών ανήλθε στις €307.687. Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 η συνολική αξία των αγορών με τη χρήση κυπριακών καρτών τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία, αυτή ανήλθε στα €1,5 εκατ.

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος