Προειδοποιήσεις ΕΤΥΚ για απεργία σε ΚΕΔΙΠΕΣ και ALTAMIRA

Με μυστική ψηφοφορία, εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, τα μέλη της ύστερα από Γενικές Συνελεύσεις στις ΚΕΔΙΠΕΣ και ALTAMIRA την περασμένη εβδομάδα, ότι σε περίπτωση που οι Διευθύνσεις των δύο Εταιρειών δεν συμμορφωθούν με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μη αποκλειομένης και της απεργίας. 

Η απόφαση, σημειώνεται σε κοινοποίηση προς τα μέλη, λήφθηκε ομόφωνα γεγονός που καταδεικνύει τη συσπείρωση και ταύτιση μελών και ηγεσίας, αλλά και την αποφασιστικότητα όλων να αγωνισθούν για επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους αλλά και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

«Η λήψη απεργιακών μέτρων ουδέποτε αποτέλεσε αυτοσκοπό για την Οργάνωσή μας, αλλά το ύστατο μέσο για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και των εργασιακών θεσμών». 

Η ΕΤΥΚ ζητεί όπως η εργοδοτική πλευρά επαναφέρει τους μισθούς και τα ωφελήματα στα επίπεδα της 31/12/2013 και να παραχωρήσει τις ετήσιες προσαυξήσεις και της ΑΤΑ.

Τονίσθηκε επίσης το γεγονός ότι, με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κανένας δεν έχει το δικαίωμα, επειδή έχει ζητήσει τη διαφοροποίηση των υφιστάμενων συμφωνιών, να εφαρμόζει μονομερώς και χωρίς νέα συμφωνία αυτό που έχει ζητήσει ως αίτημα.

«Αν γίνει αποδεκτή αυτή η πολιτική που θέλουν παράτυπα οι εργοδότες να εφαρμόσουν τότε ανατρέπεται όλο το σύστημα των εργασιακών σχέσεων του τόπου μας. Οι Συμφωνίες γίνονται μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνεπώς πάντοτε έχουν στοιχεία που μπορεί να μην ικανοποιούν τη μία ή την άλλη πλευρά, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται και από τα δύο μέρη με ευλάβεια», προστίθεται.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος