ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Το παράδειγμα ΚΕΔΙΠΕΣ/ΑΛΤΑΜΙΡΑ να ακολουθήσουν οι άλλες τράπεζες

Ανάλογες εξαγγελίες από τα υπόλοιπα Πιστωτικά Ιδρύματα αναμένει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, χαιρετίζοντας με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία και την επίτευξη της συμφωνίας με την ΚΕΔΙΠΕΣ/ΑΛΤΑΜΙΡΑ που πέτυχε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, αναφορικά με την αναστολή/ακύρωση εκποιήσεων Πρώτης Κατοικίας, που αφορούν τους εν λόγω οργανισμούς, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2019.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ σημειώνει ότι οι πρωτοβουλίες του και σε άλλες περιπτώσεις δίδουν τα σωστά μηνύματα σε όλους, αφού με την μεσολάβηση του συμβιβάζονται οι διαφορές Τραπεζών/Δανειοληπτών. «Η στήριξη προς τους δανειολήπτες είναι πράγματι σημαντική. Πέραν τούτου όμως η όλη κατάληξη ωφελεί και τις Τράπεζες γιατί μειώνουν με τον ορθολογικό τρόπο τα Μ.Ε.Δ.», αναφέρει σχετικά.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ καλεί τους δανειολήπτες που είναι δικαιούχοι ή δυνητικά δικαιούχοι και για τους οποίους η εκποίηση της Πρώτης Κατοικίας έχει τροχιοδρομηθεί, να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να αποταθούν άμεσα στην ΚΕΔΙΠΕΣ/ΑΛΤΑΜΙΡΑ για την διευθέτηση διακανονισμού στην βάση του οποίου θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση εξεύρεσης βιώσιμης διευθέτησης των δανείων τους και προστασία της κύριας κατοικίας τους.

Ενημερώνει επίσης τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες ότι «η ΚΕΔΙΠΕΣ/ΑΛΤΑΜΙΡΑ με γραπτή διαβεβαίωση προς τον κ. Ιωάννου, στις περιπτώσεις που παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία εξόφλησης,  ή αναδιάρθρωσης, ή μεταβίβασης ακινήτου, ή άλλης διευθέτησης, ο δανειολήπτης δεν θα υποστεί τους τόκους για την περίοδο αυτής της καθυστέρησης».

Καταληκτικά ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τονίζει ότι αναμένει ότι τα υπόλοιπα Πιστωτικά Ιδρύματα θα προβούν σε ανάλογες εξαγγελίες, εξηγώντας ότι τούτο θα αποφορτίσει τα Δικαστήρια από τις πρόσθετες διαδικασίες  (Αιτήσεις αναστολής εκποίησης – Εφέσεις) που βαρύνουν το ήδη υπερφορτωμένο πρόγραμμα τους.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy