Δάνεια €10 εκατ. σε καινοτόμες επιχειρήσεις

Σε μια σημαντική για τις κυπριακές εταιρείες συμφωνία έχει προχωρήσει η Τράπεζα Κύπρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕπ). 

Συγκεκριμένα η Τράπεζα Κύπρου, θα παραχωρήσει, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος InnovFin, 10 εκατομμύρια ευρώ, σε καινοτόμες, ή επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες, ή παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, ή που ακολουθούν καινοτόμες διαδικασίες. 

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση των δαπανών που απαιτούνται για την προώθηση της καινοτομίας στις κυπριακές επιχειρήσεις έτσι ώστε οι νέες, ή οι υφιστάμενες εταιρίες να παραμείνουν ανταγωνιστικές, στο περιβάλλον στο οποίο σήμερα καλούνται να λειτουργήσουν, έχοντας προοπτικές για ανάπτυξη και επιβίωση. 

Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό πρόγραμμα μέσω του InnovFin, θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν δανεισμό με ευνοϊκότερους όρους, καθώς υπάρχει η εγγύηση του ΕΤΕπ.

Το ποσό του δανείου το οποίο θα δίνεται σε κάθε δικαιούχο, θα ξεκινά από τις €25.000 και θα έχει ως οροφή τις €500.000. Η διάρκεια του, θα κυμαίνεται από 12 έως 120 μήνες. 

Οι επιχειρήσεις θα υποβάλλουν απ’ ευθείας την αίτηση τους στην Τράπεζα Κύπρου. Το δάνειο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη, ή τη δημιουργία της επιχείρησης, από την οποία υποβάλλεται. 

Δικαίωμα αίτησης έχουν:
•    Νέοι και υφιστάμενοι πελάτες της Τράπεζας Kύπρου. 
•    Καινοτόμες επιχειρήσεις με έμφαση στις εταιρίες Start-up.
•    Επιχειρήσεις οι οποίες εργοδοτούν μέχρι 499 άτομα προσωπικό. 

Η χρηματοδότηση  υποστηρίζεται από το InnovFin SME Guarantee Facility, τον μηχανισμό εγγύησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τα χρηματοδοτικά μέσα που προβλέπονται στο «Ορίζοντας 2020» και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Ο σκοπός του ΕΤΣΕ είναι να συμβάλλει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασφαλίσει τη δυνατότητα αυξημένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου