ΣΕΔΙΠΕΣ: Δικαίωμα δανειοληπτών και εγγυητών για εξαγορά δανείων

Η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) κοινοποιεί, με ανάρτηση της στον Τύπο, προς όλου τους δανειολήπτες προς τους οποίους έχει παραχωρήσει πιστωτικές διευκολύνσεις και σε όλους τους εγγυητές που παρείχαν εγγυήσεις, την πρόθεσή της να πωλήσει και/ή διαθέσεις όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις της στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ).

Η ΣΕΔΙΠΕΣ ενημερώνει τους δανειολήπτες και εγγυητές ότι έχουν το δικαίωμα, εάν το επιθυμούν, να υποβάλουν στην ΣΕΔΙΠΕΣ γραπτή πρόταση εξαγοράς των υπό πώληση πιστωτικών διευκολύνσεων, εντός χρονικής περιόδου 45 ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης.

Η πρόταση για εξαγορά της υπό πώληση πιστωτικής διευκόλυνσης υποβάλλεται μόνο μια φορά από τον δανειολήπτη και σε περίπτωση που εντός της χρονικής περιόδου των 45 ημερών δεν υποβληθεί τέτοια πρόταση, τότε τεκμαίρεται ότι ο δανειολήπτης και οι εγγυητές δεν επιθυμούν την υποβολή πρότασης.

Η ΣΕΔΙΠΕΣ θα αξιολογήσει κάθε προσφορά που θα της αποσταλεί αλλά δεν έχει υποχρέωση να απαντήσει προσφορές από δανειολήπτες ή από τους εγγυητές οι οποίες αφορούν αναδιάρθρωση των πιστωτικών διευκολύνσεων τους καθώς αυτές εξετάζονται στο πλαίσιο των διαδικασιών αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα, η προσφορά που θα υποβληθεί δεν θα είναι δεσμευτική για την ΣΕΔΙΠΕΣ η οποία δεν έχει καμία υποχρέωση να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία της εξέτασης και της απόφασης της για μη αποδοχή της προσφοράς.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν