Χαμηλά επιτόκια και τέλη μπορούν να ενισχύουν τις πωλήσεις οχημάτων

  12/02/2019 07:33
Χαμηλά επιτόκια και τέλη μπορούν να ενισχύουν τις πωλήσεις οχημάτων

Χαμηλά επιτόκια και τέλη μπορούν να ενισχύουν τις πωλήσεις οχημάτων

  12/02/2019 07:33
Οι εγγραφές, τόσο στα καινούρια όσο και στα μεταχειρισμένα οχήματα καταγράφουν απώλειες. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 4,3%, υποχωρώντας στις 3,947 τον Ιανουάριο του 2019 έναντι 4,123 τον Ιανουάριο του 2018.

RELATED ARTICLESΗ μικρή πτώση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι οδηγοί περιμένουν στο ακουστικό τους για τις αλλαγές που προγραμματίζονται στα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, αναμένεται αναθεώρηση στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων στη βάση των εκπομπών ρύπων, αλλά και στην ηλικία τους, δίνοντας κίνητρα στις αντιρρυπαντικές τεχνολογίες. Το νομοσχέδιο θα δίνει και κίνητρα για μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για μία πενταετία και μηδενικά τέλη εγγραφής για οχήματα που θα εγγραφούν και θα είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με ταυτόχρονη απόσυρση οχήματος άνω των 15 ετών.

Σημαντικό «όπλο» στα χέρια των εταιρειών είναι τα ελκυστικά επιτόκια στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.

Ενδεικτικά, η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της μια ολοκληρωμένη λύση για ενοικιαγορά αυτοκινήτου με σημαντικά ωφελήματα και επιτόκιο που ξεκινάει από 3%. Έτσι, με άμεσες διαδικασίες μπορεί κανείς να αποκτήσει το αυτοκίνητο που πάντα επιθυμούσε. Το πακέτο περιλαμβάνει χαμηλό επιτόκιο που ξεκινά από 3%, έκπτωση 15% στην ασφάλιση οχημάτων και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής έως και 7 έτη (δείτε εδώ τη δόση σας) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που τα μεταχειρισμένα οχήματα έχουν τη μερίδα του λέοντος, καταλαμβάνοντας πέραν του 65%, εντούτοις και αυτή η κατηγορία κατέγραψε οριακή μείωση 1%, με 2,569 εγγραφές τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με 2,594 τον περσινό Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, τα καινούργια οχήματα κατέλαβαν μόλις το 35% της αγοράς, με μόνο 1,378 πωλήσεις από 1,529, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 10%.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας