ΕΚΚ: Το αποθεματικό θα καλύψει έλλειμμα €0,2 εκατ.

Έσοδα ύψους €10.5 εκατ. και δαπάνες ύψους €10.7 εκατ., παρουσιάζεται δηλαδή έλλειμμα ύψους €0.2 εκατ., το οποίο θα καλυφθεί από το αποθεματικό που διαθέτει η Επιτροπή που ανέρχεται στο €1.1 εκατ., προβλέπει ο προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για το 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση.

Σημειώνεται ότι, στον προϋπολογισμό της Επιτροπής δεν παρουσιάζονται τα έσοδα από πρόστιμα, αφού σύμφωνα με το άρθρο 39 (1) του περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Νόμου του 2009, τα έσοδα αυτά λογίζονται έναντι των εσόδων του Πάγιου Ταμείου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι, ο Προϋπολογισμός χρηματοδοτείται τόσο από ίδιους πόρους, όσο και από κρατική χορηγία. 

Τα έσοδα χωρίς την περίληψη της κρατικής χορηγίας ανέρχονται στα €5.5 εκατ., σε σύγκριση με προϋπολογιζόμενα έσοδα το 2018 ύψους €4.7 εκατ., παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 18%, ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €0.8 εκατ.. Τα έσοδα στο σύνολο, προέρχονται από κρατική χορηγία, ύψους €5 εκ., ετήσιες εισφορές και δικαιώματα από τις Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Ε.Π.Ε.Υ.), ύψους €3.8 εκατ., από ετήσιες εισφορές από Εκδότες με εισηγμένους τίτλους στο ΧΑΚ, ύψους €0.41 εκατ., από ετήσεις εισφορές και αιτήσεις από Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) ύψους €0.46 εκατ., από εισηγμένες εταιρείες ύψους €0.2 εκατ. και άλλα έσοδα ύψους €0.7 εκατ..

Οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται στα €10.7 εκατ. σε σύγκριση με προϋπολογιζόμενες δαπάνες το 2018 ύψους €9.3 εκατ., παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 16% ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €1.5 εκατ.. Αναλυτικά, οι δαπάνες έχουν ως ακολούθως:

Αντιμισθία της Επιτροπής και οι Αποδοχές Προσωπικού: 
Οι συνολικές δαπάνες για την αντιμισθία της Επιτροπής ανέρχονται σε €0.3 εκατ. περιλαμβανομένων των εισφορών στα διάφορα ταμεία, και παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2018.

Οι αποδοχές προσωπικού ανέρχονται στα €5.3 εκατ. περιλαμβανομένων των εισφορών στα διάφορα ταμεία σε σύγκριση με €4.9 εκατ. το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 8.%, λόγω κυρίως της περίληψης προσαυξήσεων στους μισθούς, της αναβάθμισης θέσεων και της περίληψης νέων θέσεων. Συγκεκριμένα, έχουν περιληφθεί οκτώ νέες θέσεις Λειτουργού Α΄ και τρεις θέσεις Γραμματειακών Λειτουργών Κλ. Α8 και Α9 και έχουν αναβαθμιστεί οι θέσεις των Ανώτερων Λειτουργών Κλ. Α11-13(ιι) στην Κλίμακα Α13(ιι).

Οι Λειτουργικές και Άλλες Δαπάνες, εξαιρουμένου του μισθολογίου ανέρχονται στα €4.4 εκατ. σε σύγκριση με €3.6 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 22.9% ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €0.8 εκ.. 

Οι Κεφαλαιουχικές Δαπάνες ανέρχονται στα €0.7 εκατ. σε σύγκριση με €0.4 εκατ. το 2018, δηλαδή παρουσιάζεται αύξηση της τάξης του 60.5% ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €0.26 εκατ.. 

Για Μη Προβλεπόμενες Δαπάνες και Αποθεματικό περιλήφθηκε πρόνοια ύψους €0.6 εκατ.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά