ΕΓΣ του Association of Cyprus International Investment Firms

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, στη Λεμεσό η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ACIIF, στην παρουσία πέραν των 130 υψηλά ιστάμενων στελεχών εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Δήμητρα Καλογήρου.

Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του Υπουργείου Οικονομικών Δρ. Ανδρέας Χαραλάμπους μίλησε για το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον στην Κύπρο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τον τομέα διεθνών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τις προοπτικές του καθώς και για τις πολιτικές της κυβέρνησης προς υποστήριξη του τομέα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ. Δήμητρα Καλογήρου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν αυξανόμενες κανονιστικές υποχρεώσεις, ειδικά μετά την εφαρμογή της Οδηγίας MiFID II και του Κανονισμού MiFIR. Αυτή η νομοθεσία-ορόσημο θα ενισχύσει τη διαφάνεια και θα βελτιώσει την προστασία των επενδυτών. Ένας από τους βασικούς στόχους της εποπτείας κατά το 2019 και μετέπειτα θα είναι η επιμέτρηση και η επίτευξη πλήρους συμμόρφωσης με τις νέες αυτές υποχρεώσεις.

Εκ μέρους του ACIIF, ο Πρόεδρός του Δρ. Στέλιος Πλατής τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες του ACIIF για την προστασία και προώθηση των συμφερόντων των μελών του αλλά και ταυτόχρονα του χρηματοοικονομικού τομέα και της Κύπρου ως ασφαλής, αποτελεσματικός και φιλικός προς το επιχειρείν επενδυτικός προορισμός. Την ίδια στιγμή, ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη στάση και υποστήριξή τους προς τον ACIIF και τα μέλη του και την κατανόηση που επιδεικνύουν διαχρονικά για θέματα του τομέα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η MAP FinTech (www.mapfintech.com), η οποία κατέχει ηγετική θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα κανονιστικής τεχνολογίας (regulatory technology), αναπτύσσοντας τεχνολογίες και εργαλεία για την αυτοματοποίηση υποβολής αναφορών σε εποπτικές και φορολογικές αρχές όσο και σε θέματα ποιότητας εκτέλεσης εντολών (best execution), καθώς και το European Institute of Management and Finance (‘EIMF’, www.eimf.eu), το οποίο καλύπτει μια μεγάλη γκάμα σεμιναρί­ων και επαγγελματικών τίτλων στον τομέα της διοίκησης, λογιστικής, κανονιστικής συμμόρφωσης και των χρηματοοικονομικών, και έχει πλέον καθιερωθεί ως ο πάροχος προτίμησης για επαγγελματική εκπαίδευση στους συγκεκριμένους τομείς στην περιοχή μας, ιδιαίτερα μέσα από το πρωτοποριακό διαδικτυακό του πρόγραμμα.

Ο ACIIF ιδρύθηκε το 2009 και διαθέτει σήμερα πέραν των 80 μελών, το καθένα από τα οποία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς