ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Έξοδα Κεντρικής και Εισαγγελίας στις υποθέσεις Αξιογράφων

Σε ανακοίνωση προέβη το γραφείο Κώστας Μελάς & Συνεργάτες ΔΕΠΕ με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας των όσων έχουν δημοσιευθεί για την απόσυρση αγωγών που αφορούν αξιόγραφα εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η αγωγή 3729/15 αφορούσε ηλικιωμένους κατόχους αξιόγραφων που αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα υγείας και ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε ίδρυμα.

Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου , όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν και επέμεναν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή, παρά τις ενστάσεις μας και παρά το γεγονός ότι οι πελάτες μας ήταν οι επιτυχόντες διάδικοι και η αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής είχε καταστεί  άνευ αντικειμένου.  Το Δικαστήριο επιδίκασε τα έξοδα υπέρ τους, απόφαση η οποία έχει εφεσιβληθεί.  Μέχρι σήμερα, η Γενική Εισαγγελία απαιτεί την καταβολή των εξόδων αυτών.
 
Παράλληλα, η αγωγή 5648/14 αφορούσε καρκινοπαθή κάτοχο αξιόγραφων.  Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή. 

Η Αγωγή δεν έχει ακόμα αποσυρθεί εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής ενόψει του ότι εκκρεμεί το θέμα των εξόδων.
 
Σε ό,τι αφορά η αγωγή 2804/15 αφορούσε δάνειο που εξασφαλίζετο αποκλειστικά με την ενεχυρίαση αξιογράφων.  Στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου μέσω της απομείωσης χρέους, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή. 

Έχουν ήδη επιδικαστεί έξοδα υπέρ της γενικής εισαγγελίας ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των εξόδων της Κεντρικής. 

Τέλος, το δικηγορικό γραφείο αναφέρει ότι τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με την Δικαιοσύνη ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας