Στα άκρα οδηγεί η ΕΤΥΚ τη διαφωνία με Ελληνική

Καταγγελίες διατυπώνει με εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ η οποία επισημαίνει ότι ΣΕΚ και ΠΕΟ σε συνεργασία με την Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, επιχειρούν να δημιουργήσουν δύο κατηγορίες υπαλλήλων στην Ελληνική Τράπεζα. Μάλιστα, επισημαίνει στην εγκύκλιο της ότι «η Διοίκηση της Τράπεζας επεμβαίνοντας άμεσα και παράνομα στις συνδικαλιστικές δραστηριότητες, αποφάσισε να αγνοήσει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των πρώην Ταμείων Προνοίας των ΣΠΙ, αλλά και τις υπογραφές των ίδιων των συναδέλφων και να ζητήσει η ίδια νέες υπογραφές με φανερή πρόθεση τη διάσπαση της ενότητας των Τραπεζοϋπαλλήλων».

«Με απόφαση των πρόσφατων Γενικών Συνελεύσεων της Ελληνικής Τράπεζας, όπου οι συνάδελφοι με ποσοστό 99% εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους και να μην αφήσουν κανένα να σύρει τους συναδέλφους της Ελληνικής (παλαιάς) σε μειώσεις κλιμάκων και άλλων ωφελημάτων στα επίπεδα ή έστω κοντά στα επίπεδα που καθιέρωσαν με τις συμφωνίες τους στα πρώην ΣΠΙ, η ΣΕΚ με την ΠΕΟ και την ΠΑΣΥΔΥ.

Απεναντίας, όλοι οι συνάδελφοι των πρώην ΣΠΙ πρέπει να ενταχθούν στις πρόνοιες των συμφωνιών της ΕΤΥΚ με την Ελληνική Τράπεζα.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στα 75 μέλη της ΣΕΚ και τους 70 της ΠΕΟ να μας σύρουν στα επίπεδα που θα αποτελούν υποβάθμιση και εξευτελισμό του τραπεζικού επαγγέλματος.

Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά και ούτε οι συνάδελφοι, που με τους αγώνες τους πέτυχαν να διασφαλίσουν το μέλλον τους δεν πρόκειται να επιτρέψουν στη μειοψηφία του 3% να σύρει τους υπόλοιπους στην «καταστροφή».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελληνική Τράπεζα με επιστολή της τους ενημέρωσε ότι δεν θα παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση ούτε στους νέους ούτε στους παλαιούς εργαζομένους.

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί
Δεν ισχύουν οι αναφορές της ΕΤΥΚ επισημαίνει η Ελληνική Τράπεζα στο InBusinessNews,τονίζοντας πως «αυτό που ισχύει είναι ότι η Ελληνική Τράπεζα κάλεσε την ΕΤΥΚ σε διάλογο για να συζητηθούν όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που αφορούν μίαν ενιαία συλλογική σύμβαση».
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»