ΕΤΥΚ: Μόνο μία σύμβαση στην Ελληνική

Να μην υπογράψουν άλλο έντυπο που τους έχει δοθεί για ένταξη σε Ταμεία Προνοίας ξένα προς τον τραπεζικό χώρο καλεί η ΕΤΥΚ τους υπαλλήλους του πρώην Συνεργατισμού, τονίζοντας ότι «οι συνάδελφοι του πρώην Συνεργατισμού, είναι Τραπεζικοί Υπάλληλοι και η θέση τους είναι ανάμεσα στους υπόλοιπους συναδέλφους τους, στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η Ελληνική Τράπεζα, προώθησε στους συναδέλφους της εγκύκλιο άλλων συντεχνιών (των οποίων η πλειοψηφία των μελών τους έχουν ήδη επιλέξει να ενταχθούν στο Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου) και έντυπο υπογραφών για ένταξη σε Ταμεία Προνοίας, ξένα προς τον τραπεζικό χώρο.


Σημειώνεται ότι με ποσοστό 99% εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, κατά τις Γενικές Συνελεύσεις της Οργάνωσης, να προχωρήσει στον χειρισμό όλων των εκκρεμούντων θεμάτων με την Ελληνική Τράπεζα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

«Κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση από την ηγεσία της Οργάνωσης για την επιδίωξη της Διεύθυνσης της Τράπεζας, να αμφισβητήσει τα κεκτημένα μας, με απώτερο στόχο τη μείωση/κατάργηση τους, επικαλούμενη τις συμβάσεις των πρώην ΣΠΙ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ.

Προσθέτει επίσης ότι η μέθοδος που ακολουθεί η Τράπεζα είναι ξεκάθαρη. «Παρόλο που παραμένουν, ανά πρώην ΣΠΙ, 3 – 5 μέλη άλλων συντεχνιών, ξένων με το χώρο μας, η Τράπεζα προσπαθεί με κάθε τρόπο «να διατηρήσει στη ζωή» τις συντεχνίες αυτές και κατ’ επέκταση τις συλλογικές συμβάσεις που είχαν στα ΣΠΙ (πολύ υποδεέστερες από αυτές της ΕΤΥΚ – Ελληνικής)», σημειώνει σχετικά.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η οριοθέτηση δύο διαφορετικών κατηγοριών υπαλλήλων και ακολούθως να διαπραγματευτεί τη σμίκρυνση των διαφορών, προσθέτοντας ότι «στην ουσία στόχος είναι η καθήλωση των συναδέλφων των πρώην ΣΠΙ και η υποβάθμιση των συναδέλφων της παλαιάς Ελληνικής».

Μεταξύ άλλων, η ΕΤΥΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί στην Ελληνική Τράπεζα δύο κατηγορίες υπαλλήλων.

«Στην Ελληνική Τράπεζα υπάρχει μόνο μία σύμβαση και σε αυτή πρέπει να ενταχθεί όλο ανεξαίρετα το προσωπικό», αναφέρει η Οργάνωση.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας