Πρόταση νόμου Περδίκη για πλαίσιο αφερεγγυότητας

InBusinessNews  09/01/2019 15:35
Πρόταση νόμου Περδίκη για πλαίσιο αφερεγγυότητας

Πρόταση νόμου Περδίκη για πλαίσιο αφερεγγυότητας

InBusinessNews  09/01/2019 15:35

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε σήμερα ότι την Παρασκευή θα καταθέσει πρόταση νόμου που τροποποιεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας κατά τρόπο που να καθίσταται υποχρεωτικό για τις τράπεζες το σχέδιο που καταρτίζει συμβούλους αφερεγγυότητας για τους ευάλωτους δανειολήπτες και άλλες τροπολογίες που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη  για ευάλωτους και αφερέγγυους δανειολήπτες.

RELATED ARTICLES

 
Ανέφερε ότι το Κίνημα θεωρεί ότι είναι ανύπαρκτα τα περιθώρια της Βουλής για τροποποίηση του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη "το μεγάλο έγκλημα που πάει να γίνει" γι αυτό καταθέτει την πρόταση νόμου για αυτούς τους οποίους δεν καλύπτει και δεν εξασφαλίζει το ΕΣΤΙΑ.
 
Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι η ίδια η Κυβέρνηση είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι μια ασφαλιστική δικλείδα για όσους δεν θα καλύψει το ΕΣΤΙΑ,  θα είναι το πλαίσιο αφερεγγυότητας, το οποίο δεν έχει όμως λειτουργήσει επειδή ήταν αναποτελεσματικό και τρύπιο από την αρχή και γιατί οι τράπεζες δεν το εφάρμοσαν.
 
"Με τις δικές μας τροπολογίες, που ελπίζουμε να εμπλουτιστούν και από τροπολογίες άλλων κομμάτων, θα καταστήσουμε το πλαίσιο αφερεγγυότητας πιο αποτελεσματικό, ώστε να είναι πραγματικό δίκτυ προστασίας για ευάλωτους, αφερέγγυους δανειολήπτες, για την πρώτη κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη", πρόσθεσε.
 
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τα κόμματα’’, συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας