KT: Μειωμένα στα €246,4 εκατ. τα δάνεια τον Νοέμβρη

Νέα δάνεια για αγορά κατοικίας συνολικού ύψους €82,8 εκατ. χορηγήθηκαν κατά τον μήνα Νοέμβριο 2018 σε σύγκριση με νέα οικιστικά δάνεια ύψους €69,2 εκατ. που χορηγήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο του 2018 τα συνολικά νέα δάνεια κατέγραψαν μείωση και έφτασαν στα €246,4 εκατ., σε σύγκριση με €292,1 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, τα νέα καταναλωτικά δάνεια παρέμειναν αμετάβλητα στα €13,3 εκατ., σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. σημείωσαν πτώση στα €41,8 εκατ., σε σύγκριση με €43,5 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. κατέγραψαν μείωση στα €91,0 εκατ., σε σύγκριση με €144,8 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε οριακή αύξηση στο 3,49%, σε σύγκριση με 3,48% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας κατέγραψε άνοδο στο 2,29%, σε σύγκριση με 2,26% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. αυξήθηκε στο 3,53%, σε σύγκριση με 3,49% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. υποχώρησε στο 3,12%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα.
 

Δειτε Επισης

Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS