ΕΤΥΚ: Κατηγορεί Ελληνική για παραβίαση δικαιωμάτων προσωπικού

Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων στην Ελληνική Τράπεζα, αφήνει η ETYK με εγκύκλιο της προς τα μέλη της που εργάζονται στην Τράπεζα, ενώ όλα αναμένεται να κριθούν κατά τις Γενικές Συνελεύσεις που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Στην εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ ισχυρίζεται ότι η Διοίκηση της Ελληνικής επιχειρεί να καλλιεργήσει το διαχωρισμό και τη «διατήρηση διαφορετικών κατηγοριών συναδέλφων, αφού στο τέλος της ημέρας αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την ίδια την Τράπεζα.

Από την άλλη, η Τράπεζα τους τελευταίους μήνες με μια σειρά από ενέργειές της (παραβιάσεις υφιστάμενων συμφωνιών) επιχειρεί να πλήξει τα δικαιώματα του συνόλου του προσωπικού (απλήρωτες υπερωρίες, άρνηση συμπλήρωσης οργανικής διάρθρωσης με 300 νέες θέσεις και 450 αναβαθμίσεις, κατάργηση κλιμάκων μισθοδοσίας, ετήσιων προσαυξήσεων και άλλων ωφελημάτων, Ταμείο Προνοίας, Ταμείο Υγείας κ.α.)».

Τα προβλήματα αναμένεται αν συζητηθούν κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων και τα μέλη θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο της ΕΤΥΚ εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας σημείωσε πως η Διοίκηση της Ελληνικής έχει καλέσει την ΕΤΥΚ σε διάλογο με αφορμή τη λήξη της συλλογικής σύμβασης με την Ελληνικής αλλά και με αφορμή του γεγονότος ότι οι συνάδελφοι από τη ΣΚΤ ήρθαν στην Ελληνική με 18 διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις οι οποίες κάποιες έχουν σχέση με την ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΕΤΥΚ με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας συλλογικής σύμβασης για όλους τους υπαλλήλους χωρίς διακρίσεις και διαφορές.
 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος