Τράπεζα Κύπρου: Στην παγκόσμια οικογένεια των SWIFT πληρωμών

Η Τράπεζα Κύπρου, ο μεγαλύτερος τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός όμιλος στην Κύπρο, έγινε η πρώτη τράπεζα της χώρας που θα εγγραφεί στην υπηρεσία SWIFT για τις παγκόσμιες πληρωμές (gpi).

Με την υπηρεσία SWIFT gpi, η Τράπεζα Κύπρου θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια γρήγορη υπηρεσία διασυνοριακών πληρωμών - με παρακολούθηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και διαφάνεια σχετικά με τα τραπεζικά τέλη και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ανταποκρινόμενη στις ταχείες τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα Κύπρου έθεσε ως προτεραιότητά της την υλοποίηση ψηφιακών προϊόντων και εφαρμογών. Η υιοθέτηση του SWIFT gpi αποτελεί μέρος αυτού του πλαισίου. Στόχος της Τράπεζας Κύπρου είναι να αυξήσει την εμπλοκή των Κυπρίων με τις online υπηρεσίες, προσφέροντάς τους γρήγορες και πρακτικές λύσεις.

Η ευρεία υιοθέτηση του SWIFT gpi οφείλεται στη ζήτηση για ταχύτερη και διαφανέστερη διασυνοριακή υπηρεσία πληρωμών. Σχεδόν οι μισές πληρωμές gpi πιστώνονται εντός 30 λεπτών, πολλές μέσα σε δευτερόλεπτα - και σχεδόν 100% μέσα σε 24 ώρες. Η υπηρεσία επιτρέπει ακόμα στους τελικούς πελάτες να παρακολουθούν την κατάσταση των πληρωμών τους από άκρο σε άκρο και παρέχει ένα πρωτοφανές επίπεδο προβολής σε κάθε πληρωμή - συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για κάθε τράπεζα στην αλυσίδα πληρωμών και τυχόν αμοιβών που έχουν αφαιρεθεί.

Από το 2017, η υπηρεσία SWIFT gpi σημείωσε ταχεία ανάκαμψη, καθώς πάνω από 300 τράπεζες και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών παγκοσμίως εγγράφηκαν τώρα, συμπεριλαμβανομένων 49 από τις 50 πρώτες τράπεζες της SWIFT.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου