Στον Γενικό Εισαγγελέα στέλνει υποθέσεις ο Παύλος Ιωάννου

InBusinessNews  06/12/2018 15:54
Στον Γενικό Εισαγγελέα στέλνει υποθέσεις ο Παύλος Ιωάννου

Στον Γενικό Εισαγγελέα στέλνει υποθέσεις ο Παύλος Ιωάννου

InBusinessNews  06/12/2018 15:54

Αριθμός υποθέσεων που εξετάζει ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου οδεύει προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη με το αίτημα εξέτασης τυχόν σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.  

RELATED ARTICLES

 
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ενδεχόμενα αδικήματα σχετίζονται με απάτη, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπία και πλαστογραφία.
 
Επίσης, στις υποθέσεις αυτές περιλαμβάνεται και περίπτωση παραχώρησης σε υπερήλικα σειρά δανείων, τα οποία είναι μη εξυπηρετούμενα εδώ και αρκετά χρόνια.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο υπερήλικας καλείτο να ξοφλήσει δάνειο μετά το 80ο έτος της ηλικίας του και με εισόδημα την σύνταξη του, που δεν υπερβαίνει τα 400 ευρώ.  Τα εν λόγω δάνεια του ανέρχονται συνολικά σε ποσό πέρα των 500.000 ευρώ.
 
Οι υποθέσεις αυτές αφορούν Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και οι σχετικές πράξεις συντελέστηκαν την περίοδο πριν το 2013.
 
Ο Επίτροπος με τον οποίο επικοινώνησε το ΚΥΠΕ δεν διέψευσε τις πληροφορίες και στην ερώτηση σχετικά με την περίοδο που αφορούν τα προβλήματα αυτά, τόνισε ότι ήταν χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργούσε το συνεργατικό πιστωτικό σύστημα πριν το 2013 και σχετίζεται με την κατάρρευση του τόσο από πλευράς ηθικής φιλοσοφίας του Συνεργατισμού, όπως υπογράμμισε, "όσο και από πλευράς στοιχειώδους τραπεζικής πρακτικής, με τα γνωστά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα που οδήγησαν στην κρατικοποίηση του, προκειμένου να διασωθούν οι καταθέσεις στο σύστημα".  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας