Eckes: Cyber attack η απειλή για νέα τραπεζική κρίση

Η απειλή για κυβερνο-επιθέσεις και η υπερβολική εποπτεία είναι οι δύο κυριότεροι κίνδυνοι για τους οποίους ανησυχούν οι CEOs με βάση την έρευνα της PwC. Αυτό ανέφερε ο Burkhard Eckes Partner, Banking and Capital Markets Leader EMEA της PwC Γερμανίας ενώπιον του 6ου Cyprus Banking Forum, επισημαίνοντας πως ο τραπεζικός τομέας λειτουργεί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. 

Αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιοποίηση και ιδιαίτερα σε διαδικτυακές πλατφόρμες οι οποίες έχουν εισαγάγει τον δικό τους τρόπο πληρωμών για τους πελάτες τους, όπως για παράδειγμα η Amazon Pay.

Οι κυριότεροι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι για το 2019 με βάση και τις εποπτικές αρχές, ανέφερε ο κ. Eckes περιλαμβάνεται η απειλή για cyber attacks που μπορεί να προκαλέσει την επόμενη τραπεζική κρίση, καθώς με μια κυβερνοεπίθεση σε μια τραπεζική τράπεζα μειώνεται η αξιοπιστία των πελατών προς το τραπεζικό ίδρυμα με αποτέλεσμα να αποσύρουν τα χρήματα τους από το τραπεζικό ίδρυμα.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, ανέφερε ο κ. Eckes, για την επόμενη τριετία θα επικεντρωθούν σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τις FinTechs και προχωρήσουν στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η ΕΚΤ λόγω της μειωμένης ικανότητας των τραπεζών να αυξήσουν την κερδοφορία τους αναμένεται να επικεντρωθεί στην παραχώρηση χορηγιών σε άτομα που ενδεχομένως στο παρελθόν δεν θα παραχωρούσαν.
 
 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας