Τράπεζα Κύπρου: Πώς έγινε η τράπεζα για την Κύπρο

Σ’ ένα ταξίδι 120 χρόνων μας μετέφερε η Τράπεζα Κύπρου. Ξεναγός ο Μάριος Σκανδάλης, διευθυντής διεύθυνσης συμμόρφωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), ο οποίος παρουσίασε τη γέννηση και την εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας μέσα από την ιστορία του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ιδρύματος της Κύπρου.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού που φέρει τον τίτλο Valitsa Project έγινε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του τμήματος οικονομικών/ επιχειρηματικών σπουδών και λογιστικής. Χρησιμοποιώντας πολυμέσα ο κ. Σκανδάλης, μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδραστική παρουσίαση, επεσήμανε πως «κύρια προτεραιότητα της Τράπεζας Κύπρου είναι ο κόσμος του νησιού, οι οικογένειες και οι φίλοι τους και ειδικότερα η νέα γενιά, να έχουν μια ευτυχισμένη, υγιή και ευημερούσα ζωή στην Κύπρο».

Με πρωταγωνιστές, έναν λαϊκό τύπο του νησιού ο οποίος παρεμβαίνει με έξυπνο τρόπο, μέσα από μια παλιά βαλίτσα, στα ιστορικά δρώμενα της εποχής και της τράπεζας, επιβεβαιώνεται η διαχρονική και παράλληλη πορεία της ιστορίας του νησιού και του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Μια τράπεζα, που στέκεται δίπλα στον κόσμο και την κοινωνία, προσφέροντας τη στήριξή της για να συνεχίσει η Κύπρος να προσαρμόζεται ομαλά σε νέες ευκαιρίες και προκλήσεις.

Μέσα στα χρόνια, η Τράπεζα της Κύπρου έχει μετατραπεί σε τράπεζα για την Κύπρο και τους ανθρώπους της και έτσι θα συνεχίσει σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

«Αυτό έχει επιτευχθεί με την επικέντρωσή της στην καινοτομία και τη δέσμευσή της στη σκληρή δουλειά. Αυτά είναι στοιχεία που σηματοδοτούν τη συνέχεια και οδηγούν στο μέλλον. Αν αυτά συνδυαστούν με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, σίγουρα η επιτυχία θα έρθει», συμβούλευσε ο κ. Σκανδάλης το νεαρό κοινό.

Το ταξίδι της ιστορίας, θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία της Κύπρου με την Τράπεζα Κύπρου να στρέφεται στη νέα γενιά, ενημερώνοντάς την για το παρελθόν και την πλούσια ιστορία της.

Η παρουσίαση ετοιμάστηκε στη βάση αρχειακού υλικού που βρίσκεται στο ιστορικό αρχείο Τράπεζας Κύπρου.
 
 
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας