Δ. Ονουφρίου: Αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της AstroBank η κοινωνική υπευθυνότητα

Αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και των αξιών της AstroBank αποτελεί η υιοθέτηση ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επισημαίνει στο InBusinessNews η επικεφαλής Μάρκετινγκ της AstroBank Δήμητρα Ονουφρίου η οποία αναλύει τους άξονες γύρω από τους οποίους η Τράπεζα αναπτύσσει το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης.
 
Πόσο σημαντικό είναι για μια μεγάλη επιχείρηση και ειδικότερα για μια Τράπεζα να έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης;
Κάθε οργανισμός είναι μέλος του κοινωνικού συνόλου στο οποίο δραστηριοποιείται και έχει ευθύνη προς αυτό. Οι δράσεις μας πρέπει να συμβάλλουν θετικά στο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε, στοχεύοντας στην αλλαγή της κουλτούρας και της νοοτροπίας και προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο. Στην Κύπρο, οι επιχειρήσεις είναι αρκετά ευαισθητοποιημένες, αφού σημαντικά ποσοστά διοικητικών εξόδων επενδύονται σε πρακτικές εταιρικής υπευθυνότητας, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη με την οποία η κοινωνία τους περιβάλλει. Η ΑstroBank έχει εντάξει τις πρακτικές αυτές στη στρατηγική της και ως εκ τούτου η προσφορά, η στήριξη, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο έχει γίνει κομμάτι της καθημερινής λειτουργίας της. Πέρα από χρηματικές χορηγίες που προσφέρουν πρόσκαιρες λύσεις, η Τράπεζα θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και προσπαθεί μέσα από τις δράσεις της να να ευαισθητοποιεί τον κόσμο, ώστε να συμμετέχει στις ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης.. 
 
Σε ποιους άξονες αναπτύσσεται το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της AstroBank;
Κοινωνία, Παιδεία, Πολιτισμός και Περιβάλλον. Πέρα από τη συνεργασία μας με τη  Europa Donna Κύπρου, που είναι και η πιο δημοφιλής κοινωνική μας δράση, η AstroBank στηρίζει αρκετούς άλλους οργανισμούς. Μεταξύ αυτών, τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, τον Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό Κύπρου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού, το Βαγόνι Αγάπης, τις Αλκυονίδες, το Ίδρυμα Θεοτόκος,  τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή κλπ. Επιπρόσθετα, πιστεύουμε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας τους νέους να καινοτομούν επιχειρηματικά. Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχουμε συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus. Πέρα από τη χρηματική χορηγία, στελέχη της Τράπεζας εργάζονται μαζί και συμβουλεύουν τους μαθητές πως να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Η AstroBank ενισχύει επίσης τον Πολιτισμό, με την υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς. Επιπλέον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ευαισθητοποίηση, μεταξύ άλλων, έχουν δοθεί ως δωρεά πέραν των 350 κάδων ανακύκλωσης σε δήμους, κοινότητες και σχολεία.  

Πως και πόσο εμπλέκεται το προσωπικό της AstroBank στην εφαρμογή του προγράμματος εταιρικής ευθύνης;
Η AstroBank είναι οι άνθρωποί της. Συνεπώς, οι πλείστες δράσεις κοινωνικής ευθύνης και εκεί που απαιτούνται ανθρώπινοι πόροι, συμμετέχουν πάντα οι ανθρώπους της. Το προσωπικό της AstroBank αποτελεί τον κινητήριο μοχλό υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ως οργανισμός, προωθούμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι  της κουλτούρας του Οργανισμού και των αξιών που διέπουν τη δράση και την εξέλιξή του. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε το προσωπικό μας να συμμετέχει σε όσο το δυνατό περισσότερες δράσεις.
 
Τι σημαίνει για εσάς το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της AstroBank;
Για εμάς η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν αποτελεί απλώς μια νομική ή ηθική υποχρέωση του οργανισμού, ούτε μια νέα δημοφιλή τάση. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας και των αξιών μας, καθώς επίσης και αντανάκλαση της καθημερινής λειτουργίας μας ως οργανισμού.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Εξαιρετική δουλειά από Ηρόδοτου, ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η θητεία του
Στο 1% διατηρήθηκε το αντικυκλικό απόθεμα ασφαλείας για τις τράπεζες
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές