Ερευνητική: Άλλες δύο συνεδριάσεις, πιθανόν ξανά ο Χάρης

Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος των δημόσιων ακροάσεων της Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος έχει συμπληρωθεί με την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών, εντούτοις η Επιτροπή τονίζει ότι έχει προγραμματισμένες ακόμη δύο δημόσιες ακροάσεις. 

Η πρώτη είναι ορισμένη στις 3 Δεκεμβρίου 2018, στην οποία θα κλητευθούν να καταθέσουν οι Σταύρος Ιακώβου, Βαρνάβας Κουρουνάς και Δημήτρης Φιλιππίδης.

Η δεύτερη ακρόαση είναι ορισμένη στις 17 Δεκεμβρίου 2018 στην οποία και ενδεχομένως να κληθεί να καταθέσει εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών, υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές. 

Παρά ταύτα, η Επιτροπή αναφέρει ότι συνεχίζει τη μελέτη του ήδη υπάρχοντος ενώπιον της ογκώδες υλικού, το οποίο αποτελείται από έγγραφα μερικών δεκάδων χιλιάδων σελίδων καθώς επίσης και τις προφορικές μαρτυρίες των 73 μαρτύρων, των οποίων η κατάθεση άρχισε την 3η Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών, και στην πραγματικότητα αρχίζει ήδη την ετοιμασία του προσχεδίου του πορίσματος της, το οποίο αναμένεται πολυσέλιδο. 

Επομένως, επισημαίνει η Ερευνητική Επιτροπή, «οι εργασίες της Επιτροπής ευρίσκονται εν εξελίξει και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το θέμα «Συνεργατισμός» έχει περατωθεί, εφόσον στους όρους εντολής της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η εξέταση των όσων ακόμη λαμβάνουν χώραν στην ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ, στις δύο δηλαδή νομικές οντότητες, οι οποίες προέκυψαν μετά την πώληση μέρους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα».

Καταληκτικά, σημειώνει η Επιτροπή, το κεφάλαιο «Συνεργατικός Πιστωτικός Τομέας» θα φτάσει στο τέρμα του με την έκδοση τους πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής. 

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα