Ελκυστική επιλογή η Κύπρος για funds

Η Κύπρος αποτελεί ελκυστική επιλογή τόσο για εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών ταμείων όπως επίσης και για εγγραφή επενδυτικών ταμείων, με εταιρείες να δίνουν τη δική τους εμπειρία ενώπιον του 4ου International Funds Summit.

Συγκεκριμένα ο Chief Investment Officer της Hanseatic Capital Management, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, παρουσίασε ενώπιον του συνεδρίου τον όμιλο Schulte και εξήγησε γιατί ο εν λόγω Όμιλος επέλεξε την Κύπρο ως βάση του. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του τομέα επενδυτικών κεφαλαίων στο νησί και εξήγησε πως «η Κύπρος είναι κορυφαίο κέντρο παροχής υπηρεσιών πλοιοδιαχείρισης και πλοίων παγκοσμίως, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα ναυτιλιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ενώ αποτελεί ένα αναδυόμενο κέντρο κεφαλαίων στην Ευρώπη». Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και σε κάποιες βελτιώσεις οι οποίες θα πρέπει γίνουν επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες για να προωθήσουμε περαιτέρω την Κύπρο ως προορισμό επενδυτικών κεφαλαίων». Με την προηγμένη επιχειρησιακή εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της ναυτιλίας, με την Κύπρο να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους 3 μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους και το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων στην ΕΕ, η Κύπρος, ανέφερε, αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για την εταιρεία.

Ο George W. Sams, Διευθύνων Σύμβουλος της Wealth Fund Services Ltd, εξήγησε γιατί η Κύπρος ήταν ιδανική για την ίδρυση της εταιρείας του. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης καθιστά αυτόματα την Κύπρο μια εξαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, ο κ. Sams αναφέρθηκε στην στρατηγική θέση του νησιού, καθιστώντας τον ως επιχειρηματικό κόμβο. Επισήμανε επίσης ότι η Κύπρος είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, με υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς που μπορεί να αξιοποιήσει οποιαδήποτε εταιρεία.

Επιπλέον, η Τατιάνα Φαφαλίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Folloe Capital Investors, εξήγησε τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και μοιράστηκε την εμπειρία της για την ίδρυση της επιχείρησης της στη Λεμεσό. «Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντικός πλούτος σε οικογενειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο» είπε, προσθέτοντας ότι «μέχρι στιγμής η εμπειρία μας στην Κύπρο και η βοήθεια που λάβαμε ήταν πολύ καλή. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί άλλες χώρες, καθώς αυξάνεται δυναμικά κάθε χρόνο».
 

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση