Ένοχοι σε όλα οι Μπουλούτας, Κουννής Λυσάνδρου και Φόρος

InBusinessNews  12/10/2018 12:42
Ένοχοι σε όλα οι Μπουλούτας, Κουννής Λυσάνδρου και Φόρος

Ένοχοι σε όλα οι Μπουλούτας, Κουννής Λυσάνδρου και Φόρος

InBusinessNews  12/10/2018 12:42
Ένοχοι κρίθηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο οι Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, Παναγιώτης Κουννής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Νεοκλής Λυσάνδρου μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Μάρκος Φόρος μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος, στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επιβολή της ποινής.

RELATED ARTICLESΜε την έναρξη της διαδικασίας το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι ομόφωνη και μακροσκελής.

Μεταξύ άλλων, το Δικαστήριο σε ότι αφορά τον Μάρκο Φόρο έκρινε ότι «δεν κατέθεσε με ειλικρίνεια», ενώ για τον Ευθύμιο Μπουλούτα ανέφερε ότι «δεν άφησε θετική εντύπωση και οι αναφορές του ήταν στοχευμένες για αποποίηση ευθυνών, ενώ διαφάνηκε ο καθοδηγητικός του ρόλος».

Όσο αφορά τον Παναγιώτη Κουννή και Νεοκλή Λυσάνδρου, το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι δεν πείστηκε με τους ισχυρισμούς τους.

Επίσης ανέφερε ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι «γνώριζαν ότι υπήρχε απομείωση υπεραξίας και ότι υπήρχε πρόθεση συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη από κάθε κατηγορούμενο».

«Η εικόνα της τράπεζας δεν ήταν μια βεβιασμένη δήλωση από τους κατηγορούμενους αλλά συνειδητή», ανέφερε το Κακουργιοδικείο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν δυο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη στο αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση των τεσσάρων στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ανακοίνωση της ποινής, ενώ επεσήμανε πως οι δύο εξ αυτών διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής ζητώντας όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Επίσης αναφέρθηκαν στις προσωπικές τους συνθήκες, ενώ ο δικηγόρος του Μάρκου Φόρου αναφέρθηκε στην υπόθεση του τέως βοηθού Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου όπου παρέμεινε ελεύθερος με όρους μέχρι την επιβολή της ποινής.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας