Μάτσης: Η Ελληνική μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη

InBusinessNews  12/10/2018 08:20
Μάτσης: Η Ελληνική μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη

Μάτσης: Η Ελληνική μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη

InBusinessNews  12/10/2018 08:20

Ο τραπεζικός τομέας έχει αναδιαμορφωθεί και στέκεται πλέον σε πιο στερεές βάσεις, η ανεργία μειώνεται αισθητά και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την βαριά κρίση που κορυφώθηκε το 2013, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης.

RELATED ARTICLES


Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΕΒ τόνισε ότι η πρόσφατη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια έρχεται να επιβεβαιώσει τα πιο πάνω.
 
Ο κ. Μάτσης τόνισε ότι η Ελληνική Τράπεζα σαφώς ενδυναμωμένη και ενισχυμένη είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της οικονομίας και της επιχειρηματικής κοινότητας με πολύ ελκυστικά προϊόντα, πάντοτε με γνώμονα την διαφύλαξη των καταθετών και των μετόχων μας.
 
Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, σύμφωνα με τον κ. Μάτση, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και θυσιών από όλους μας.
 
«Η κυβέρνηση, πάντοτε μέσα στα πλαίσια του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς, με συνετή οικονομική πολιτική, με κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα, με την συνεχή προώθηση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, τα δυο βασικά που χρειάζονται για να επανέλθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη», πρόσθεσε.
 
Είπε ακόμη ότι ο ιδιωτικός τομέας και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου με την στήριξη των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης κατάφερε να ανταπεξέλθει την κρίση και από πρόκληση να την μετατρέψει σε ευκαιρία. 
 
«Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες τόσο στην Κύπρο όσο και εκτός, οι Κύπριοι επιχειρηματίες επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά ότι στα δύσκολα μπορούν να τα καταφέρουν», πρόσθεσε.
 
Τέλος, ο κ. Μάτσης είπε ότι «σε αυτή την προσπάθεια, τα οργανωμένα σύνολα και οι οργανώσεις όπως η ΟΕΒ είχαν καθοριστικό και πολλές φορές ρυθμιστικό ρόλο», προσθέτοντας ότι μέσα από τη δράση της η ΟΕΒ, για περισσότερα από 55 χρόνια, αποτέλεσε καθοριστικό φορέα της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας