ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Χαιρετίζει πρόταση νόμου για μαζική αποστολή επιστολών

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ να προωθήσει πρόταση νόμου για να αντιμετωπιστεί νομοθετικά το θέμα της μαζικής αποστολής επιστολών από τις τράπεζες που προετοιμάζουν και προωθούν την διαδικασία των ιδιωτικών εκποιήσεων.
 
Συμφωνεί, επίσης, απόλυτα ότι «άλλα μας έλεγαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας και άλλα κάνουν.  Πραγματικά μας εκπλήττει και διερωτόμαστε μέχρι που φτάνει η αναξιοπιστία τους».
 
Σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «παρακολουθούμε άφωνοι την απάθεια της Κεντρικής Τράπεζας που αντί να υποχρεώνει μέσω κυρώσεων, τις Τράπεζες να προβαίνουν σε βιώσιμες μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με την δική της Οδηγία και τον Κώδικα Συμπεριφοράς, ενισχύει την αδιαλλαξία και την αδηφαγία των Τραπεζών, θεωρώντας ίσως ότι η επίτευξη των στόχων και αρμοδιοτήτων της όπως καθορίζονται  από τον Νόμο επιτυγχάνονται με την ανοχή που επιδεικνύει στις Τράπεζες.
 
Είναι πραγματικά με μεγάλη λύπη που διαπιστώνουμε ότι το Κράτος εγκαταλείπει τους πολίτες του αβοήθητους στα νύχια των Τραπεζών που προσπαθούν να καταστρέψουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ισοπεδώνοντας τα πάντα.
 
Σε ποιους άραγε βασίζεται το κράτος ότι θα επανεκκινήσουν την πραγματική οικονομία;
 
Το θέμα επείγει πραγματικά. Αντί οι Τράπεζες να κυνηγήσουν  τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, όπως ρητά μας διαβεβαίωσαν οι πιο πάνω φορείς αλλά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός,  στέλλουν σε όλους αδιάκριτα τους Δανειολήπτες τις πιο πάνω επιστολές.  Αυτή τους η συμπεριφορά δύο τινά μπορεί να σημαίνει: Πρώτον ότι τέλειωσαν πολύ εύκολα με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ή δεύτερον ότι όλοι οι Δανειολήπτες είναι στρατηγικά κακοπληρωτές.   Εκείνο που σίγουρα προκάλεσαν είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στα δικαστήρια που φορτώθηκαν με πάρα πολλές επιπλέον δικαστικές διαδικασίες. Επίσης αναγκάζουν τους Δανειολήπτες να επιβαρύνονται με έξοδα για να καταφύγουν στις δικαστικές διαδικασίες που είναι το μόνο όπλο που τους απέμεινε για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
 
Το πρόβλημα επιτείνεται τώρα και από τις αντιφατικές αποφάσεις των Πρωτόδικων Δικαστηρίων που ασχολήθηκαν με το θέμα, αφού  ερμήνευσαν διαφορετικά τις πρόνοιες του νέου νόμου σε σχέση με τα δικαιώματα των Δανειοληπτών».
 
Τέλος καλεί όλα τα κόμματα να παραμερίσουν τις τυχόν διαφορές τους και ενωμένα να δώσουν τέλος στην πιο πάνω συμπεριφορά των Τραπεζών με νομοθετική ρύθμιση.  

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου