Αρέστη: Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ληφθούν στοιχεία από SSM

Δεν νιώθουμε ότι γίνεται υπόσκαψη της Ερευνητικής Επιτροπής δήλωσε ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Γιώργος Αρέστη μετά από τη συνάντηση που είχε η Επιτροπή με τον Γενικό Εισαγγελέα στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ ο κ. Αρέστη ανακοίνωσε ότι ήδη δόθηκε τρίμηνη παράταση για ολοκλήρωση του έργου της Ερευνητικής.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ανησυχεί η άρνηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού να καταθέσει ενώπιον της Ερευνητικής, ο κ. Αρέστη επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ληφθούν καταθέσεις και στοιχεία για τον Συνεργατισμό.

Την ίδια ώρα, διέψευσε ότι η Ερευνητική Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα τονίζοντας πως υπάρχει στην κατοχή της Επιτροπής πάρα πολύ μεγάλο έγγραφο μαρτυρικό υλικό. Διέψευσε επίσης ότι δεν θα καταθέσουν ενώπιον της Ερευνητικής η Κεντρική Τράπεζα και ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως «εμείς θα αποφασίσουμε ποιους θα καλέσουμε και υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία θα καλέσουμε τα οποία δεν γνωρίζετε».

Διαβεβαίωσε επίσης πως η Επιτροπή εργάζεται με βάση τους όρους εντολής της προσθέτοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να αναμένει την έκδοση πορίσματος για τους λόγους κατάρρευσης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
Ο κ. Αρέστη ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα και συγκεκριμένα το θέμα εξεύρεσης ειδικών συμβούλων οι οποίοι θα τους βοηθήσουν στο έργο τους, επισημαίνοντας πως υπήρχε κάποια δυσκολία στην εξεύρεση κονδυλίων.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)