Ερευνητική: Η Νουί θα καταθέσει με τηλεδιάσκεψη

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, να καταθέσει για τα όσα γνωρίζει γύρω από το θέμα. 
 
Τη αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους της κας Νουί αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Αρέστη κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.
 
Ο κ. Αρέστη ανέφερε ότι κα Νουί θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα γίνει δημοσίως.
 
Η παρουσία της κας Νουί κρίνεται σημαντική, καθώς θα δώσει απαντήσεις στην Eπιτροπή για τα όσα καταλόγισαν στον SSM, πρώην μέλη της Επιτροπείας, περί άσκησης πιέσεων προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού  της ΣΚΤ σε δύο κομμάτια και στην πώληση του καλού συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.
 
Στο πλαίσιο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας εξάλλου, ο κ. Αρέστη με αφορμή ερωτήσεις για τον το ρόλο του ΕΕΜ στην εξέλιξη και την πορεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είπε ότι η Ερευνητική θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην κ. Νουί
 
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αφού ερωτήθηκε σχετικά από το ΚΥΠΕ, δεν προέβη σε σχόλιο αναφορικά με τα όσα λέχθηκαν από τον κ. Αρέστη, περί κατάθεσης της Προέδρου του Ενιαίου Εποπτικού Συμβουλίου Ντανιέλ Νουί μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός έχει θέσει βέτο στο να  δοθούν εμπιστευτικά έγγραφα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στην Ερευνητική.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ερευνητική Επιτροπή απηύθυνε στο πλαίσιο παλαιότερων συνεδριών, έκκληση προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, μέσω της ΚΤ, για άρση του «εμπάργκο» πρόσβασης σε πληροφορίες,  το συντομότερο δυνατό, καθώς τα χρονικά περιθώρια της Ερευνητικής είναι αυστηρά περιορισμένα.

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα