Αθωώθηκε και αποφυλακίζεται ο Αντρέας Ηλιάδης

InBusinessNews  12/09/2018 10:40
Αθωώθηκε και αποφυλακίζεται ο Αντρέας Ηλιάδης

Αθωώθηκε και αποφυλακίζεται ο Αντρέας Ηλιάδης

InBusinessNews  12/09/2018 10:40
Ανατροπή στο Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου και του Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της εκδίκασης της δίκης που αφορούσε την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.

RELATED ARTICLES

Σύμφωνα με τον REPORTER, Το Κακουργιοδικείο, με απόφαση του στις 14 Δεκεμβρίου του 2017, έκρινε ένοχους την Τράπεζα Κύπρου, ως νομική οντότητα και τον Ανδρέα Ηλιάδη, τότε διευθύνων σύμβουλο του συγκροτήματος, στην κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.

Το Δικαστήριο με απόφαση του στις 5/1/2018  και αφού είχαν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων για μετριασμό της ποινής τους, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ανδρέα Ηλιάδη και χρηματικό πρόστιμο €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου.
 
Ωστόσο ο Αντρέας Ηλιάδης προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και αθώωσε τον Αντρέα Ηλιάδη για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, με δυο ψήφους υπέρ και ένα κατά.
 
Ο Αντρέας Ηλιάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί εντός της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα: Δυόμισι χρόνια φυλάκιση επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον Ηλιάδη

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας