ΟΕΒ: Ανακούφιση αλλά και ανησυχία για την εθελούσια ΣΚΤ

Την έντονη ανησυχία της επαναλαμβάνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για τις συνέπειες του περιεχομένου της εθελουσίας αποχώρησης από τη ΣΚΤ, επί της διαχείρισης μελλοντικών αποδεσμεύσεων εργαζομένων με εργοδότη το Κράτος. 

Εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την επίτευξη του στόχου της εθελουσίας αποχώρησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) 900 περίπου εργαζομένων, σημειώνει ότι «οι απροσχημάτιστες μεθοδεύσεις  μιας συντεχνίας να υποσκάψει την προσπάθεια, ευτυχώς δεν βρήκαν εύφορο έδαφος ανάμεσα στους εργαζόμενους και έτσι η συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποκατασταθεί πλήρως η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος».

Παράλληλα, η Οργάνωση προσθέτει ότι τα παρεχόμενα ποσά στην εθελουσία της ΣΚΤ, είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε πρακτικής του παρελθόντος και του παρόντος και υπερβαίνουν κάθε μέτρο σύγκρισης είτε ως ποσοστό επί των απολαβών είτε ως απόλυτα ποσά.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας μας και οι ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επιτεύχθηκαν με τεράστιες θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνδυασμό με συνετή δημοσιονομική πολιτική», τονίζει η ΟΕΒ.

«Την πολιτική αυτή οφείλουμε να την διατηρήσουμε με ιερή προσήλωση, αφού οι κίνδυνοι δεν εξέλειπαν και η κρίση δεν έχει ακόμα παρέλθει», επισημαίνει καταληκτικά στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου