ΣΚΤ & Ελληνική: Μεταφορά καταθέσεων πάνω από €100.000 χωρίς χρέωση

Τρίμηνη προθεσμία σε καταθέτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να αποσύρουν ή να μεταφέρουν σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, χωρίς να επιβαρυνθούν με οποιαδήποτε χρέωση, τις επιλέξιμες καταθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδουλευμένων τόκων και των οφειλών, στο βαθμό που αυτές υπερβαίνουν το ποσό των €100.000. Η προθεσμία θα παραχωρηθεί μετά τη γνωστοποίηση της ολοκλήρωσης της Συμφωνίας Μεταφοράς Εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πανομοιότυπες ανακοινώσεις, ΣΚΤ και Ελληνική υπογραμμίζουν πως ως μέλη του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων που αποτελεί μέλος του Συστήματος Εγγύησης των Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων ενημερώνουν τους καταθέτες πως οι δύο έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία στις 25 Ιουνίου για την απόκτηση από την Ελληνική ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της ΣΚΤ. Μέσω της συμφωνίας (Απόκτηση) θα αποκτηθούν ισολογισμός μεγέθους €10,3 δις ως επίσης και συγκεκριμένες σχετικές εργασίες της ΣΚΤ. Ο ισολογισμός αποτελείται από χαρτοφυλάκιο κυρίως εξυπηρετούμενων δανείων. Ομόλογα της κυπριακής κυβέρνησης, μετρητά, καταθέσεις πελατών και ορισμένες άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία.

Η Απόκτηση θα πραγματοποιηθεί και θα τεθεί σε ισχύ μετά την εκπλήρωση αριθμού προϋποθέσεων που προνοούνται κάτω από το την συμφωνία οπότε και θα ανακοινωθεί η σχετική ημερομηνία πραγματοποίησης της Απόκτησης.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)